Foto: Publicitātes attēli
Tukuma rajona prokuratūrā sākta kriminālvajāšana pret policistu, kurš 17.martā Engures novadā, uz Tukuma-Jelgavas šosejas, izraisīja divu automašīnu sadursmi, kā rezultātā cieta pieci cilvēki. Viena no cietušajiem - 20 gadus veca sieviete - slimnīcā vēlāk mira.

Policists avāriju izraisīja, būdams 2,4 promiļu alkohola reibumā.

Valsts policijas Zemgales reģiona Tukuma iecirkņa priekšnieks Janeks Bahs iepriekš informēja, ka satiksmes negadījums notika 17.martā ap plkst.22.10 Engures novada Smārdes pagastā, uz ceļa Jelgava-Tukums, starp krustojumu ar šoseju Rīga-Ventspils un Tukuma pilsētu. Sadursmes rezultātā šajā posmā uz divām stundām tika bloķēta satiksme.

Šajā vietā ir taisna ceļa posms. Pa to virzienā no Jelgavas uz Tukumu 1968.gadā dzimušais Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Tukuma iecirkņa Kārtības policijas nodaļas inspektors no darba brīvajā laikā vadīja savu personīgo automašīnu "Honda CRV" un pagaidām nenoskaidrotu iemeslu dēļ iebrauca pretējā virziena braukšanas joslā, kur izraisīja sadursmi ar pretī braucošo automašīnu "VW Golf", kuru vadīja 1992.gadā dzimusi sieviete.

Ceļu satiksmes negadījuma rezultātā cieta piecas personas - abu transporta līdzekļu vadītāji, kā arī 1993.gadā dzimusi pasažiere no "VW Golf" un divi "Honda CRV" pasažieri - 1975.gadā un 1998.gadā dzimuši vīrieši. Visi cietušie tika nogādāti medicīnas iestādēs, kur viņiem tika sniegta neatliekamā palīdzība, bet abi vadītāji tika stacionēti slimnīcā. Svētdien, 18.martā, automašīnas "VW Golf" vadītāja no gūtajām traumām nomira medicīnas iestādē.

Kā pastāstīja prokuratūras preses pārstāve Aiga Šēnberga, policistam apsūdzība uzrādīta pēc Krimināllikuma 260.panta 3.daļas - par ceļu satiksmes noteikumu vai transportlīdzekļu ekspluatācijas noteikumu pārkāpšanu, ja to izdarījusi persona, kas vada transportlīdzekli, un ja tas izdarīts alkohola, narkotisko, psihotropo, toksisko vai citu apreibinošu vielu ietekmē. Minētais pants vainīgo personu paredz sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 15 gadiem, atņemot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz laiku līdz pieciem gadiem un konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Policists līdz šim liecības nav sniedzis. Kā drošības līdzeklis viņam piemērots aizliegums vadīt transportlīdzekļus, kā arī uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā.

Policija šo lietu prokuratūrai nodeva 23.augustā, bet apsūdzība policistam izsniegta 6.septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!