Foto: Reuters/Scanpix

Rēzeknes tiesa Balvos uz pagaidām nenoteiktu laiku apturējusi tiesvedība krimināllietā, kurā divi Pakistānas pilsoņi apsūdzēti valsts robežas tīšā nelikumīgā šķērsošanā.

Kā skaidroja tiesā, tiesvedība minētajā lietā apturēta sakarā ar viena no apsūdzētajiem, kas patvaļīgi pametis aizturēto ārzemnieku izmitināšanas centru "Daugavpils", izsludināšanu meklēšanā.

Centrā "Daugavpils" paskaidroja, ka nekādu informāciju par tā iemītniekiem centra vadība nesniedz, to dara tikai Valsts robežsardzes preses dienests.

Atbildi no Valsts robežsardzes preses dienesta par to, kur ir uzturējusies minētā persona un vai savu uzturēšanās vietu tā ir atstājusi likumīgi, vai pārkāpjot spēkā esošo kārtību, pagaidām nav izdevies saņemt.

Prokuratūras preses sekretāre Kristīne Sutugina iepriekš informēja, ka 2015.gada 27.septembrī Baltinavas novada Timšānu ciema apvidū robežas šķērsošanai neparedzētā vietā abi apsūdzētie tīši nelikumīgi ar kājām šķērsoja valsts robežu virzienā no Krievijas uz Latviju.

Krimināllikums par valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu paredz brīvības atņemšanu līdz diviem gadiem, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!