Foto: LETA
Uzņēmuma "HMD Grupa" juridiskais pārstāvis Artūrs Zvejsalnieks trešdien Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesai pārmeta to, ka apsūdzētajiem nav bijis dots pietiekoši ilgs laiks, lai kvalitatīvi iepazītos ar visiem tā dēvētās Zolitūdes traģēdijas krimināllietas materiāliem.

Zvejsalnieks tiesā norādīja, ka, lai iepazītos ar materiāliem būtu nepieciešami aptuveni divi mēneši – septembris un oktobris.

Tiesa gan šim Zvejsalnieka pārmetumiem nepiekrita, norādot, ka tās ieskatā visām procesā iesaistītajām pusēm bijis gana ilgs laiks, lai varētu iepazīties ar lietas materiāliem, piemetinot, ka tiesā materiāli bijuši procesa dalībniekiem pieejami teju gadu – kopš pērnā gada oktobra.

Tāpat tiesa atzīmēja, ka no tās rīcībā esošās informācijas, apsūdzētie paši nemaz nav bijuši tik naski pieprasīt šos materiālus un ar tiem iepazīties.

Tiesas sēdes izskaņā savu komentāru gribēja sniegt arī cita apsūdzētā – Andra Kalinkas, aizstāvis zvērināts advokāts Jānis Junkers, taču tiesa norādīja, ka komentārus par šo jautājumu nepieņem.

Savukārt Zvejsalnieks gribēja tiesā pieteikt lūgumu, taču tiesa lietā pasludināja pārtraukumu līdz piektdienas, 2. septembra, pulksten 10:00.

Arī trešdien, līdzīgi kā otrdien, 30. augustā, uz tiesas sēdi nebija ieradusies vairāk nekā puse no cietušajiem, kas bija aicināti uz tiesas sēdi. Tos cietušos, kas dažādu apstākļu dēļ uz sēdi nebija ieradušies, plānots aicināt atkārtoti.

Jau iepriekšējās tiesas sēdēs aprīlī advokāts Zvejsalnieks tiesā norādīja, ka pastāv problēma ar iepazīšanos ar lietas materiāliem. Toreiz viņš skaidroja, ka tas pilnībā nav izdevies nedz viņam un viņa aizstāvamajam, nedz citiem lietas dalībniekiem. Aprīlī Zvejsalnieks lūdza laiku un pieeju atkārtotai lietas materiālu aplūkošanai un izlasīšanai.

Jau vēstīts, ka Zolitūdes traģēdijas krimināllieta apkopota 80 sējumos. Krimināllieta ierosināta pēc tam, kad 2013. gada 21. novembrī Zolitūdē, Priedaines ielā 20, sabruka lielveikals "Maxima", dzīvību zaudējot 54 cilvēkiem. Tā ir lielākā traģēdija Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!