Foto: VID

Novembrī Rīgā kratīšanas laikā pie personām, kas turētas aizdomās par dažādu narkotisko vielu pasūtīšanu internetā no Nīderlandes un tālāku izplatīšanu Latvijā, atrastas narkotiskās vielas un pildspalvas ar marihuānas slēpņiem. Kontrabandistu grupējuma darbība ir apturēta, informēja Valsts ieņēmumu dienests (VID).

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka četru personu lielajā grupējumā ir iesaistīts kāds Rīgas Centrālcietumā ieslodzītais, kurš jau izcieš sodu par citu noziedzīgu nodarījumu. Saskaņā ar VID sniegto informāciju, par aizdomās turētām atzītas 1995. gadā, 1971. gadā, 1987. gadā un 1986. gadā dzimušas personas, kurām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Šī gada 26. septembrī VID Muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 190. panta 2. daļas un 253. panta 2. daļas par iespējamo narkotisko vai psihotropu vielu, pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai, nelikumīgā veidā, kas izdarīts personu grupā pēc iepriekšējās vienošanas, kā arī par iespējamo narkotisko vai psihotropu vielu neatļautu realizēšanu, personu grupā pēc iepriekšējās vienošanās.

Pirmstiesas izmeklēšanas laikā VID Muitas policijas pārvaldes amatpersonas noskaidroja, ka Rīgā darbojas organizēta četru Latvijas pilsoņu grupa, kas nodarbojas ar narkotiskās vielas – amfetamīna, kontrabandu un realizāciju.

Amfetamīns pasūtīts dažādos interneta portālos no Nīderlandes vai citām Rietumeiropas valstīm un saņemts pasta sūtījumos. Operatīvo pasākumu ietvaros tika izņemts pasta sūtījums, kurā atradās amfetamīnu saturošas vielas ar kopējo svaru 22,7925 grami.

Pēc pasta sūtījumu saņemšanas tika organizēta šo narkotisko vielu realizācija Latvijas teritorijā, tostarp arī Rīgas Centrālcietumā.

Kriminālprocesa ietvaros novembrī tika veiktas vairākas kratīšanas. To laikā tika izņemta gan narkotiskā viela – apmēram 500 grami cannabis (marihuānas) izžāvētā un neizžāvētā veidā, kā arī lietiskie pierādījumi, kas pierāda narkotisko vielu pasūtīšanu internetā no Nīderlandes. Pārmeklējot telpas, tika atrastas arī nogādāšanai uz Rīgas Centrālcietumu sagatavotas pildspalvas ar tajās speciāli izveidotiem marihuānas slēpņiem.

Ņemot vērā pirmstiesas izmeklēšanas laikā un operatīvajos pasākumos gūtos pierādījumus, šī gada 25. novembrī minētais kriminālprocess tika par narkotisko vielu pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai nelikumīgā veidā lielā apmērā, kas izdarīts organizētā grupā un par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu realizācijas nolūkā.

Šobrīd kriminālprocesā turpinās pirmstiesas izmeklēšana un izmeklēšanas interesēs plašāka informācija netiek sniegta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!