Foto: Shutterstock

No nākamā gada 1.februāra tiks apvienotas Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesa un Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa, izveidojot Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesu.

Kā informēja Tieslietu ministrijā (TM), jaunizveidotajai tiesai būs divas atrašanās vietas līdzšinējo abu tiesu adresēs. Pieņemtais lēmums skar tiesas organizatoriskā līmenī.

Uzsākto lietu izskatīšanu turpinās tie paši tiesneši, dokumentus tiesai būs iespējams iesniegt jebkurā no Rīgas pilsētas Pārdaugavas tiesas atrašanās vietām, tādējādi palielināsies tiesas pieejamība apmeklētājiem.

Kā norāda TM valsts sekretāra vietniece tiesu jautājumos Irēna Kucina, tiesu darbības teritoriju reforma, ko TM sadarbībā ar Tieslietu padomi īsteno jau kopš 2015.gada, tiek atzīta par būtisku instrumentu tiesu efektivitātes paaugstināšanai Eiropas Savienības dalībvalstīs.

Apvienojot minētās tiesas, samazināsies noslodzes atšķirības starp šo tiesu tiesnešiem un būs iespējamas plašākas specializācijas iespējas. Šajās tiesās ir samērā neliels tiesnešu un tiesu darbinieku skaits salīdzinoši arī citām Rīgas tiesām, pie tam tās ģeogrāfiski atrodas samērā tuvu. Līdz ar to šis solis ir kā loģisks turpinājums iesāktajam tiesu darbības teritoriju pārskatīšanas procesam, komentēja Kucina.

Tieslietu padome konceptuāli atbalstīja šo reformu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!