Foto: LETA

Trešdien apzagts viens no Dziesmu un deju svētku dalībnieku autobusiem, pastāstīja Valsts policijas (VP) Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava.

Ceturtdienas rītā Rīgas Ķengaraga iecirkņa policisti saņēma informāciju par zādzību no autobusa, ar kuru pārvadā XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībniekus. Autobusa vadītājs policistiem pastāstīja, ka viņš transportlīdzekli bija novietojis Prūšu ielā netālu no citiem autobusiem. Vakarā devies uz skolu, kur izmitināts, taču autobusā atstājis savu somu ar dažādām personīgajām mantām. Ceturtdienas rītā uzsākot savu darba dienu, šoferis konstatējis, ka sabojāta autobusa durvju slēdzene, izspiestas autobusa durvis un nozagta viņam piederošā soma. Par šo gadījumu ir sākts kriminālprocess par zādzību, iekļūstot transportlīdzeklī.

Policija aicina ikvienu transportlīdzekļa vadītāju rūpēties par savu īpašumu un personīgajām mantām, atgādinot, ka automašīna nav seifs, tādēļ nevajadzētu tajā atstāt vērtīgas lietas, kas varētu kļūt par garnadžu vieglu guvumu.

Kā stāstīja Pildava, šis arī ir vienīgais būtiskais incidents, kas trešdien noticis svētku laikā. "Bērni ļoti kārtīgi vāc un uzrauga savas mantas. Esam pat pārsteigti, ka neviens nav sūdzējies par pazaudētām lietām," atzina Pildava.

Rīgas Pašvaldības policija trešdien svētku laikā būtiskus incidentus nav novērojusi, informēja policijas pārstāvis Jānis Ozoliņš.

Policija svētku dalībniekus aicina rūpēties par savu drošību, bet skolēnu grupu vadītājus uzraudzīt grupas dalībnieku skaitu, kā arī vismazāko risku gadījumā sazināties ar policiju pa telefonu 110 vai 112.

Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki ir lielākie Latvijas bērnu un jauniešu kultūras un mākslas svētki, kas notiek reizi piecos gados. XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki norisinās Rīgā līdz 12. jūlijam, un tajos piedalās 37 890 dalībnieku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!