Nezināmas personas pagājušās nedēļas nogalē iekļuvušas 1991.gada barikāžu dalībnieku atbalsta fonda telpās Krāmu ielā 3 un nozagušas dažādas mantas aptuveni 1000 latu vērtībā.
Tāpat noziedznieki atlauzuši fonda ziedojumu kasi un no turienes paņēmuši naudu, taču nav zināms precīzi cik, informē fonda prezidents Renārs Zaļais.

Notikušais konstatēts pirmdienas rītā, kad darbā ieradusies apkopēja. Viss fonda birojs bijis izvandīts un no tā pazudis dators, divi printeri, fakss, kā arī telefoni un citas mantas par aptuveni 1000 latiem.

Policija noskaidrojusi, ka ielaušanās fonda telpās notikusi naktī uz sestdienu.

Zaļais uzsvēra, ka nozagtajā datorā bijusi svarīga informācija par norisēm fondā un tā personām. Šos datus atjaunot būšot ļoti grūti, turklāt fonds visas nozagtās mantas sakrājis ilgā laikā. Tagad fondam nekā vairs neesot palicis, tādēļ tiek lūgti iedzīvotāju ziedojumi vismaz telefona sakaru atjaunošanai.

Barikāžu fonds nodarbojas ar vēsturisko atmiņu apkopošanu, barikādēs bojā gājušo cilvēku ģimeņu atbalstīšanu, atceres pasākumu organizēšanu, izstāžu rīkošanu un citām ar barikāžu atceri saistītām aktivitātēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!