Foto: Shutterstock

Svētdienas, 30. decembra, vakarā kāds nepilngadīgs zēns Dreiliņos atteica vecākiem iznest miskasti, saņēma par to pērienu ar čību un tad ziņoja policijai par vardarbību ģimenē, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policija (RPP).

RPP darbiniekus dzīvoklī ieaicināja 12 gadus vecs zēns, klāstot, ka vecāki viņam likuši iznest atkritumus, bet viņš to nav vēlējies darīt. Sekojusi vecāku pavēle pasēdēt istabā, lai pārdomātu rīcību.

Puiku šāda komanda sadusmojusi, tāpēc viņš istabā sācis skaļi dauzīt durvis. Nokaitinātais tēvs pusaudzim ar čību iesitis pa pēcpusi.

Abi vecāki šādam puiša stāstījumam piekrita.

Viņi piebilda, ka jaunākais dēls nekad nepilda viņam uzliktos mājas darbus. Tēvs atzina, ka zaudējis savaldīšanos.

Likumsargi noskaidroja, ka belziens ar čību bērnam nebija radījis nekādus miesas bojājumus, bet gan emocionālu aizvainojumu.

Policisti pusaudzim piekodināja, ka viņam mājās ir jāpilda vecāku uzliktie mājas darbi. Bet tēvam RPP ieteica citas audzināšanas metodes, piemēram, interneta atslēgšanu un mobilā tālruņa atņemšanu.

Rūpīgai notikušā izvērtēšanai sākta administratīvā lietvedība par iespējamu emocionālu vardarbību pret bērnu.

Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka saskaņā ar Civillikumu bērniem ir jāpilda vecāku uzliktie mājas darbi, neprasot pret to nekādu atlīdzību, savukārt vecākiem savi bērni ir jāaudzina bērna veselībai nekaitīgā veidā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!