Foto: Valsts policija
Likumsargi trešdien Rīgā aizturējuši personu grupu, kas ilgākā laika periodā Latvijā ievedusi marihuānu lielos apmēros, lai to realizētu vietējiem narkotiku dīleriem, portālu "Delfi" informēja Valsts policijā (VP).

Aizturēšanas laikā izņemts vairāk nekā viens kilograms marihuānas.

Vairāk nekā pirms pusgada VP Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki ieguva informāciju, ka Latvijā no Rietumeiropas tiek ievesta marihuāna lielos apmēros, lai to realizētu vietējiem narkotiku dīleriem tālākai izplatīšanai. Izmeklēšanas laikā noskaidrotas aizdomās turamās personas un notiksi sagatavošanās šo noziedznieku aizturēšanas operācijai. Trešdien, veicot aizturēšanu vienlaikus vairākās pilsētas vietās, šo noziedzīgo grupu policija aizturēja.

Aizturēšanas laikā, viens no aizdomās turētajiem – kāds 1980. gadā dzimis vīrietis – Pļavniekos, pamanot policiju, sācis bēgt, apdraudot likumsargu dzīvību. Vīrietis, bēgot automašīnā BMW, radījis bīstamas situācijas apkārtējiem iedzīvotājiem, jo vairākkārt rupji pārkāpis Ceļu satiksmes noteikumus, tostarp vairākkārt šķērsojis brauktuvi pie luksofora aizliedzošā signāla.

Lai notvertu bēgošo vīrieti, policistiem nācies pielietot šaujamieroci. Vīrietis turpinājis bēgt ar sašautu automašīnas riepu līdz automašīna vairs nebija braucama, taču arī tad viņš vēl turpinājis pretoties, kaut arī pakaļdzīšanās laikā bija guvis ievainojumu rokā. Lai viņu saslēgtu rokudzelžos, policijai nācies pielietot speciālos līdzekļus, tai skaitā īpašus cīņas paņēmienus, informē VP.

Kad vīrietis aizturēts, likumsargi izsaukuši medicīnisko palīdzību, lai aizdomās turētajam sniegtu medicīnisko palīdzību un novērtētu viņa veselības stāvokli. Lai arī gūtais ievainojums nebija dzīvībai bīstams, aizdomās turētais nogādāts medicīnas iestādē.

Aizturētā transportlīdzeklī likumsargi atrada saini ar vairāk nekā kilogramu marihuānas.

Vienlaikus Rīgā tika aizturēti arī pārējie šīs grupas dalībnieki – 1979. gadā dzimis vīrietis un 1983. gadā dzimusi sieviete. Skaidrojot aizdomās turēto personības, atklājās, ka aizturētā sieviete iepriekš nav bijusi saistīta ar noziedzīgiem nodarījumiem, taču abi aizturētie vīrieši gan iepriekš nonākuši tiesībsargājošo iestāžu redzeslokā par narkotisko vielu izplatīšanu.

Visiem aizturētajiem nozīmēta arī ekspertīze narkotisko un psihotropo vielu klātbūtnes organismā noteikšanai.

Tuvākajā laikā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajiem.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess pēc 253.1 panta 3. daļas par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai ja tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā. Par šādu pārkāpumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!