Foto: Shutterstock

Izbeigtas Olaines novada domes deputāta Jāņa Sarvas ("A8 partija") pilnvaras, informēja novada domes priekšsēdētāja vietniece Inta Purviņa (LSDSP).

Kā skaidroja Purviņa, Sarva pilnvaras zaudējis saskaņā ar Republikas pilsētas domes un novada domes deputāta statusa likuma 3.pantu, kas nosaka, ka deputāta pilnvaras pirms termiņa izbeidzas ar dienu, kad likumīgā spēkā ir stājies deputātu notiesājošs tiesas spriedums.

Ņemot vērā, ka spēkā stājies spriedums krimināllietā, kurā Sarva bija apsūdzēts par fotoradara uzrauga automašīnas sabojāšanu un uzbrukumu apsargam, viņa deputāta pilnvaras izbeigtas.

Par to šodienas domes sēdē informēti domes deputāti. Deputāta, kas aizvietos Sarvu, pilnvaras plānots apstiprināt nākamajā domes sēdē.

Jau vēstīts, ka Olaines novada domes sēdē šodien varētu tikt skatīts jautājums par iespējamu deputāta mandāta anulēšanu Sarvam, kurš pieķerts braucam dzērumā, iepriekš uzzināja Olaines novada domē.

Taču iesniegums par deputāta mandāta nolikšanu domē netika saņemts, arī pats Sarva uz šodienas domes sēdi ieradies nebija, bet tika saņemta informācija par sprieduma stāšanos spēkā, skaidro Purviņa.

Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa Sarvam, kurš pieķerts par braukšanu alkohola reibumā, piemēroja 1300 eiro naudas sodu un 13 diennakšu administratīvo arestu.

Kā informēja tiesā, tā uz četriem gadiem atņēma viņam arī transportlīdzekļa vadīšanas tiesības.

Administratīvā pārkāpuma lieta tika ierosināta pēc Administratīvo pārkāpuma kodeksa 149.15 panta par transportlīdzekļu vadīšanu alkohola reibumā vai narkotisko vai citu apreibinošo vielu ietekmē.

Tāpat jau ziņots, ka 2014.gadā Rīgas rajona tiesā nonāca krimināllieta, kurā Sarva bija apsūdzēts par fotoradara uzrauga automašīnas sabojāšanu un uzbrukumu apsargam, bet apsūdzēts par uzbrukumu apsargam - viņa brālis Guntis Sarva. Tiesa Jānim Sarvam piemēroja vienu gadu nosacīti ar pārbaudes laiku uz gadu. Guntim Sarvam tiesa piemēroja astoņus mēnešus nosacīti ar pārbaudes laiku uz gadu.

Brāļi Sarvas savu vainu viņiem celtajā apsūdzībā par fotoradara uzrauga automašīnas sabojāšanu un uzbrukumu apsargam tiesā neatzina.

Pēc prokurores nolasītās apsūdzības izrietēja, ka uz Rīgas-Jelgavas šosejas, Jaunolainē, Jānis un Guntis Sarvas, būdami alkohola reibumā, rupji traucēja sabiedrisko mieru un kārtību gan ar savu rīcību, gan skaļi lamājoties. Pienākuši pie automašīnā sēdošā radara uzrauga, Sarvas pieprasīja viņam izkāpt no auto. Uzraugs nav paklausījis, un Sarvas aizgājuši.

Pēc tam abi brāļi atgriezušies un atkārtoti pieprasījuši, lai uzraugs izkāpj no auto. Pēc uzrauga nepaklausīšanas Sarvas sāka dauzīt uzrauga automašīnu. Sitieni bija veltīti arī motora pārsegam, kas šo darbību rezultātā sabojāts.

Prokurore iepriekš norādīja, ka Sarvu darbības rezultātā tika traucēta sabiedriskā kārtība, bojāta sveša manta un traucēts uzņēmuma "V-Traffic" darbs.

Fotoradara uzraugs bija izsaucis apsardzi. Pēc izsaukuma notikuma vietā ieradās apsargs, kurš Sarvas ar sevi iepazīstināja kā apsardzes darbinieks, taču Sarvas apsargam uzbruka, apzinoties, ka uzbrūk personai tās amata pienākumu veikšanas laikā. Apsardzes darbinieks izmantojis gāzes baloniņu, un Sarvas pēc tam nogādāti Olaines policijas iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!