Foto: AFI

Trešdien kāds Gruzijas pilsonis ar viltotu Grieķijas uzturēšanās atļauju tika aizturēts lidostā "Rīga", portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardze.

Vīrietis ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā, un pret viņu uzsākts kriminālprocess par viltotu dokumentu izmantošanu.

Mēģinot izceļot no valsts, pie administratīvās atbildības saukta 1972. gadā dzimusi ukrainiete, kura vīzā noteikto uzturēšanas laiku Šengenas zonā pārsniegusi par 379 dienām. Savukārt ieceļošana Latvijā tika liegta 1988. gadā dzimušam ukrainim, jo viņš nevarēja pamatot savas ieceļošanas mērķi un apstākļus, kā arī viņam nebija pietiekami daudz naudas Šengenas zonas valstu apmeklējumam. Vīrietis atgriezts Ukrainā.

Kopumā trešdien uz valsts ārējās robežas pieķerti 20 robežpārkāpēji.

Valsts iekšienē ieceļošanas vai uzturēšanās noteikumu pārkāpumi konstatēti deviņām personām – četriem Lietuvas, trīs Igaunijas, vienam Krievijas un vienam Indijas pilsonim. Bet transportlīdzekļu un kuģošanas līdzekļu ekspluatācijas jomā robežsardze konstatējusi pārkāpumus 11 personām – diviem Latvijas, diviem Krievijas, diviem Baltkrievijas, kā arī pa vienam pilsonim no Polijas, Vācijas, Lietuvas, Igaunijas un Ukrainas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!