Rīgas apgabaltiesa trešdien, izskatot uzņēmēja Vasilija Meļņika prasību pret Igoru Kobliņecu par goda un cieņas aizskaršanu un 500 000 latu kompensāciju par to, nolēma noteikt arestu daļai presē par miljonāru dēvētā uzņēmēja mantai.
Meļņiks vērsies tiesā pret Kobliņecu par goda un cieņas aizskaršanu pēc tam, kad šā gada martā Kobliņecs presē apvainoja Meļņiku pret sevi vērstā slepkavības mēģinājuma organizēšanā.

Līdzatbildētāji šajā lietā ir laikraksti "Čas", "Rīgas Balss" un ziņu aģentūra LETA. Kobliņeca manta apķīlāta 500 000 latu apjomā, un arests noteikts viņam piederošajām daļām jahtklubā "Vikings", kā arī Ceļu satiksmes drošības direkcijā uz viņa vārda reģistrētajām automašīnām. Kobliņecs šos īpašumus nevarēs pārdot, dāvināt vai citādi tos atsavināt.

Jāatgādina, ka Jūrmalas pilsētas tiesa pirmdien Kobliņecam un viņa grāmatvedei, kura tika aizturēta reizē ar uzņēmēju, piemēroja apcietinājumu uz laiku līdz apsūdzības uzrādīšanai. Apsūdzība Kobliņecam un grāmatvedei jāuzrāda 30 dienu laikā no aizturēšanas brīža.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!