Foto: F64

Arī Rīgas apgabaltiesa, skatot bijušā prokurora Svena Martinsona kukuļošanas lietu, nolēma viņu sodīt ar brīvības atņemšanu uz gadu, portāls "Delfi" uzzināja tiesā.

Apelācijas instance piektdien nolēma nemainīt notiesājošo spriedumu, taču Martinsos netika apcietināts tiesas zālē. Par šo spriedumu vēl iespējams iesniegt kasācijas sūdzību, kas izdarāms desmit dienu laikā, sākot no 22.februāra, kad būs pieejams pilnais sprieduma teksts.

Rīgas Centra rajona tiesa iepriekš Martinsonu atzina par vainīgu kukuļa piesavināšanā un nolēmusi viņu sodīt ar gadu cietumā, bet pārējiem lietā iesaistītajiem - Andželīnai Popovai, Bruno Briedim un Georgijam Jasinkevičam - tiesa piesprieda naudas sodus. Viņi pirmās tiesu instances spriedumu nepārsūdzēja.

Martinsons vienīgais neatzina viņam izvirzītās apsūdzības.

Notikumi, kas četrotni noveduši uz apsūdzēto sola, risinājušies 2010.gadā. Pret Popovu togad sākts kriminālprocess par viltotas autovadītājas apliecības uzrādīšanu. Sieviete, lai izvairītos no soda, nolēmusi dod kukuli prokurorei. Viņas vīrs Briedis atradis savu paziņu Jasinkeviču, kurš savukārt sazinājies ar Martinsonu, liecina apsūdzība. Bijis plānots, ka 1000 latu lielo kukuli Martinsons nodos prokurorei, bet, kā liecina apsūdzība, viņš un Jasinkevičs naudu piesavinājušies.

2010.gada rudenī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) aizturēja prokuroru, un 15.oktobrī tiesa prokuroru apcietināja. Vēlāk tiesa drošības līdzekli mainīja, bet 8.novembrī Martinsons pēc savas vēlēšanās pameta darbu prokuratūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!