Foto: DELFI

Rīgas apgabaltiesa otrdien atstāja negrozītu Rīgas rajona tiesas 3.februāra lēmumu, ar kuru tika apcietināts Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanas lietā aizdomās turētais uzņēmējs Jānis Sprinovskis.

Kā informēja Sprinovska advokāts Regnārs Jansons, apgabaltiesas lēmums nav pārsūdzams. Tādējādi Sprinovskim būs jāpaliek apcietinājumā vēl aptuveni līdz aprīļa sākumam, ja vien Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētājs neizlems grozīt viņa drošības līdzekli ātrāk.

Jansons apstiprināja, ka jau Rīgas rajona tiesai lūdzis atbrīvot Sprinovski pret drošības naudu, taču tiesa to nav darījusi. Par konkrētām naudas summām toreiz neesot runāts.

Advokāts pastāstīja, ka viņa klients neatzīst savu vainu noziedzīgajās darbības, kuras viņam inkriminē KNAB. Plašākus komentārus aizstāvis pagaidām nevēlējās sniegt, taču viņš pieļāva, ka klients tuvākajā laikā nāks klajā ar publisku paziņojumu, izklāstot savu redzējumu par notikušo.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesa šodien atstāja negrozītu arī Rīgas rajona tiesas 3.februāra lēmumu, ar kuru tika apcietināts šai pašā kriminālprocesā aizdomās turētais Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Vjačeslavs Širjakovs.

Pārsūdzēts ir arī lēmums par uzņēmēja Ginta Sorokina apcietināšanu, taču šo sūdzību apgabaltiesa izskatīs vien 25.februārī plkst.15.

KNAB ir sācis kriminālprocesu par iespējamu Daugavpils pašvaldības amatpersonu kukuļošanu saistībā ar "Daugavpils siltumtīklu" īstenotajiem projektiem.

Neminot vārdus un uzvārdus, KNAB atklājis, ka divas Daugavpils pašvaldības amatpersonas šajā kriminālprocesā atzītas par aizdomās turētajām kukuļņemšanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā, divi uzņēmēji atzīti par aizdomās turētajiem kukuļdošanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanā, bet vēl divi uzņēmēji tiek turēti aizdomās par starpniecību kukuļošanā un dienesta stāvokļa ļaunprātīgas izmantošanas atbalstīšanu.

3.februārī ar tiesas lēmumu apcietinājums kā drošības līdzeklis piemērots diviem uzņēmējiem un vienai Daugavpils pašvaldības amatpersonai. Vēl trim personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tai skaitā otrai Daugavpils pašvaldības amatpersonai - arī aizliegums pildīt savus pienākumus.

Aģentūrai LETA zināms, ka šajā lietā aizdomās turētie ir Širjakovs, Sprinovskis, Sorokins un no amata pienākumu pildīšanas atbrīvotais "Daugavpils siltumtīklu'' valdes loceklis Māris Laudiņš, kurš gan tagad iecelts par uzņēmuma galveno enerģētiķi.

Izmeklētāju iegūtā informācija liecina, ka kukulis ne mazāk kā 120 000 eiro (84 000 latu) apmērā nodots par pašvaldības amatpersonu pieņemtajiem labvēlīgajiem lēmumiem kāda komersanta interesēs. Pēc kukuļa nodošanas kukuļošanā iesaistītās personas 1.februārī aizturētas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!