Foto: F64

Valsts policija (VP) sestdien Kandavā sākusi vēl vienu administratīvo lietvedību par vēlēšanu aģitācijas materiālu - plakāta - izvietošanu, informēja VP.

Tikmēr lietvedības, par kurām tika ziņots jau iepriekš, aizvien turpinās.

Jau ziņots, ka sestdien tika sāktas trīs administratīvās lietvedības par aģitācijas materiālu izvietošanu. Viena no tām sākta par kādas politiskās partijas aģitācijas materiālu izvietošanu uz pastkastīšu stenda Tukumā. Savukārt, Rīgā, Ķengaraga apkārtnē, aiz stāvošu automašīnu vējstikliem tika novietoti kādas partijas vēlēšanu aģitācijas bukleti. Tikmēr dienas laikā vakar policijas rīcībā nokļuva arī informācija par izvietotu aģitācijas plakātu Dobeles novadā.

Iepriekšējās dienās, kad vēlētāji arī varēja nodot savu balsi, policija reģistrēja septiņus pārkāpumus, kas saistīti ar vēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošanu.

Priekšvēlēšanu aģitācijas materiālus vēlēšanu dienā un dienu pirms vēlēšanu dienas bija aizliegts izvietot radio un televīzijas programmās, publiskās lietošanas ārtelpās un iekštelpās, preses izdevumos. Tāpat aģitāciju bija aizliegts izvietot valsts un atvasinātu publisku personu institūcijās un kapitālsabiedrībās, kā arī publisko elektronisko sakaru tīklos, tai skaitā internetā.

Kā ziņots, EP vēlēšanas Latvijā notika sestdien, bet to provizoriskie rezultāti oficiāli tiks paziņoti naktī uz pirmdienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!