Foto: LETA
Pēdējo nedēļu laikā turpina pieaugt nelikumīgās robežšķērsošanas gadījumu skaits. Tostarp šajā laikā ir aizturētas vairākas Vjetnamas pilsoņu grupas, kā arī šogad otra skaitliski lielākā Irākas pilsoņu grupa, portālu "Delfi" informēja Valsts robežsardzē.

Kā klāsta robežsardzē, par spīti tam, ka Krievijas un Baltkrievijas robežapsardzības iestādes aktīvi veic pasākumus, lai nepieļautu valsts robežas nelikumīgu šķērsošanu, nelikumīgas robežšķērsošanas gadījumu skaits aizvien pieaug.

Robežsardze vērš uzmanību, ka apstiprinājušās prognozes, ka Krievijā notikušais Pasaules futbola čempionāts var tikt izmantots nelegālai imigrācijai uz Eiropas Savienības (ES) valstīm, ir apstiprinājušās. Turklāt šīs risks saglabājies arī pēc Pasaules futbola čempionāta beigām.

Valsts robežsardze pēdējā mēneša laikā robežkontroles punktos ir konstatējusi un atgriezusi uz Krieviju 15 trešo valstu pilsoņus, kuri kā ieceļošanas vīzu, lai iekļūtu Krievijā, izmanto personalizētos Pasaules futbola čempionāta apmeklētāja dokumentus. Pēc tam viņi ar viltotām Šengenas valstu vīzām vai uzturēšanās atļaujām nelikumīgi mēģina ieceļot ES.

Kā atzīmē robežsardze, līdzīgi gadījumi ir konstatēti arī Lietuvā, Igaunijā un Somijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!