Foto: F64
Pirmdien ārpus kūdras un meža ugunsgrēka perimetra Valdgales pagastā konstatēti septiņi uguns perēkļi, kas liecina par ļaunprātīgu dedzināšanu, otrdien pēc Ministru kabineta sēdes žurnālistiem sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

Uguns šajās vietās ir lokalizēta. Pazīmes, liecina, ka tā nebija nejauša aizdegšanās, norādīja ministrs.

Kozlovskis aicināja iedzīvotājus, kuru rīcībā ir kāda informācija, sniegt to policijai.

Kā vēstīts, Latvijas dienesti sadarbībā ar Lietuvas bruņoto spēku helikopteru plašo ugunsgrēku dzēš jau septīto dienu. Ugunsgrēks kūdras purvā izcēlās otrdienas pievakarē. Vēlāk liesmas izplatījās arī mežā.

Valdība pirmdien ārkārtas sēdē pieņēma lēmumu atbalstīt starptautiskas palīdzības lūgšanu ugunsgrēka dzēšanai. Lai nodrošinātu nepārtrauktu dzēšanu no gaisa, Valsts ugunsdzēsība un glābšanas dienests (VUGD) pirmdien ir ievietojis Kopējā ārkārtas situāciju komunikācijas un informācijas sistēmā lūgumu pēc trīs helikopteriem, iepriekš informēja iekšlietu ministra padomniece Daiga Holma.

Savukārt VUGD priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons otrdienas rītā intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" teica, ka Latvija ir lūgusi arī Baltkrievijas palīdzību ugunsgrēka dzēšanai, jo citu ugunsgrēku dēļ arī Eiropas Savienības dalībvalstu resursi patlaban ir ierobežoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!