Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI

Šogad Valsts policija (VP) laika posmā no 23. līdz 25. jūnijam uz autoceļiem pieķērusi 87 autovadītājus, kuri pie stūres sēdušies pēc grādīgo dzērienu malkošanas. Tas ir krietni mazāk, nekā 2013. gadā, kad tika pieķerti 270 iereibuši šoferīši, bet vairāk nekā pērn, kad par šādu pārkāpumu tika sodīti 64 cilvēki, liecina policijas apkopotā statistika.

Pēdējo 10 gadu statistika liecina, ka kopējā tendence braukt vasaras saulgriežos dzērumā ir mazinājusies.


Šogad Līgo dienā VP sodījusi 31 dzērājšoferi, bet Jāņos – 29. Nākamajā dienā pēc Jāņiem pie soda par braukšanu dzērumā tikuši 27 autovadītāji.

Kā informē VP, raugoties gada nogrieznī, aptuveni viena trešdaļa no visiem alkohola reibumā esošajiem vadītājiem braukuši bez transportlīdzekļa vadīšanas tiesībām.

Savukārt divas trešdaļas no visiem gadā pieķertajiem dzērājšoferiem bija smagā alkohola reibumā – virs 1,5 promilēm, norāda policijā.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka kopumā dzērājšoferu skaits šī gada pirmajos piecos mēnešos ir audzis, un tāpat audzis arī šo likumpārkāpēju izraisīto avāriju skaits.

Pirmajos piecos šī gada mēnešos 81 ceļu satiksmes negadījumā, kur iesaistīti dzērājšoferi, ir cietuši cilvēki. Tas ir krietni vairāk nekā pērn, kur šādi gadījumi bija vien 49.

No janvāra līdz maijam gan pērn, gan šogad iereibušu autovadītāju izraisītajos negadījumos bojā gājuši trīs cilvēki.

Kopā 2021. gadā 803 dzērājšoferi bija iesaistīti izraisītajos ceļu satiksmes negadījumos, kuros ievainoti tika 252, bet bojā gāja 11 cilvēki.

Šajos vasaras saulgriežos ceļu satiksmē bojā gājis viens cilvēks – jau vēstīts, ka Līgo dienā, ietriecoties kokā, miris cilvēks, un četri ar traumām nogādāti slimnīcā.

Savukārt pērn laika posmā no 23. līdz 25. jūnijam avārijās bojā gāja divi cilvēki. Kopumā desmit gadu laikā Līgo un Jāņu svētkos ceļu satiksmes negadījumos miruši 13 cilvēki, liecina VP apkopotā statistika.

Vistraģiskākās Jāņu brīvdienas bija 2000. gadā, kad trīs dienās uz ceļiem dzīvību zaudēja 25 cilvēki. Toreizējais Ceļu policijas pārvaldes priekšnieks Alnis Jirgens šos svētkus nosauca par asiņainajiem Jāņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!