Vīrietis, kurš pirms vairākām nedēļām jau centās pārbaudīt ASV vēstniecības apsargu modrību, sestdien riskējis vēlreiz - šoreiz vēstniecības teritorijā iemetot granātai līdzīgu priekšmetu.
Vīrietis - 1960.gadā dzimušais Sergejs Morozovs - pēc notikušā uzreiz aizturēts.

Leiškalns pastāstīja, ka Morozovs sestdien ap pulksten 11 piegājis pie vēstniecības vārtiem, piezvanījis, pateicis dažus neskaidrus vārdus un vēstniecības teritorijā iemetis granātai līdzīgu priekšmetu. Vēlāk atklājas, ka grānatai līdzīgais priekšmets ir veidots no koka.

Morozovs tika aizturēts un nogādāts iepriekšējā izmeklēšanas izolatorā.

Morozovs pirmo reizi ASV vēstniecības apsargu modrību centās pārbaudīt februāra vidū, kad vēstniecības teritorijā iemeta divas petardes, kuras eksplodējot, radīja pamatīgu blīkšķi.

Policijā pēc notikušo tika ierosināta krimināllieta par huligānismu un par šo nodarījumu ieinteresējās arī Drošības policija, kura vēlējās noskaidrot, vai aizturētais nav saistīts ar kādu organizāciju vai personām, par kurām interesējās policija.

Vēlāk noskaidrojās, ka aizturētais ar Drošības policiju interesējošām personām nav saistīts, un tiek uzskatīts, ka Morozovam "kaut kas nav kārtībā ar galvu".

Morozovs no apcietinājuma pirmo reizi tika atbrīvots pret parakstu par dzīves vietas nemainīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!