Augstākā tiesas Senāts 22.augustā nolēmis atstāt spēkā pirmās instances spriedumu tā dēvētajā Jūrmalgaitas lietā, ar kuru bijušajam Jūrmalas mēram Jurim Hlevickim un meklēšanā esošajam uzņēmējam Germanam Milušam tika piespriests piecu gadu cietumsods. Tiesa noraidīja Hlevicka, kā arī Miluša aizstāvja kasācijas sūdzības, līdz ar to Hlevickis zaudē deputāta mandātu, bet Milušam tiek konfiscēti īpašumi.
Par to portālu "Delfi" informēja AT komunikāciju daļas pārstāve Rasma Zvejniece.



Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka Zemgales apgabaltiesa 2007.gada 23.martā Hlevicki atzina par vainīgu viņam inkriminētajā noziegumā un piemēroja viņam piecu gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju. Hlevicki apcietināja tiesas zālē. Arī Milušu tiesa sodīja ar reālu brīvības atņemšanu uz pieciem gadiem, ar mantas konfiskāciju. Taču uzņēmēju tiesa neapcietināja, jo viņš uz spriedumu nebija ieradies. Šobrīd Milušs ir izsludināts starptautiskā meklēšanā.


Trešajam lietā apsūdzētajam - partijas "Jaunais centrs" deputāta kandidātam Gvido Harijam Volbrugam - tiesa piemēroja nosacītu brīvības atņemšanu uz trīs gadiem ar trīs gadu pārbaudes laiku un mantas konfiskāciju. Volbrugs vienīgais savu vainu noziegumā atzina.


Apelācijas sūdzības par Zemgales apgabaltiesas spriedumu iesniedza Hlevicka un Miluša advokāti. Protestu iesniedza arī Ģenerālprokuratūra, kas lūdz atcelt apgabaltiesas spriedumu daļā par Milušam piemērotā drošības līdzekļa - drošības naudas 20 000 latu - atgriešanu viņa sievai.


Krimināllieta izskatīšanas laikā tika sadalīta vairākās tiesvedībās, atsevišķi izdalot apsūdzētā Leonīda Lasmaņa epizodes, jo viņš vairākkārt neieradās uz tiesas sēdēm un viņa atrašanās vieta nav zināma.


Hlevickis, Milušs un Volbrugs apsūdzēti par kukuļa došanu Jūrmalas domes deputātam Ilmāram Ančānam ("Mūsu zeme"), lai viņš domes priekšsēdētāja vēlēšanās nobalsotu par Hlevicki (tolaik LPP).


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!