Četriem policistiem, kuri 26.jūlijā atstāja bez palīdzības piekautu vīrieti, kas vēlāk nomira, tiks piemērots disciplinārsods, atbrīvojot viņus no darba iekšlietu iestādēs.
Kā informēja RGPP priekšnieks Igors Krasovskis, dienesta pārbaudes ietvaros izvērtēti iegūtie paskaidrojumi un atzīts, ka Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) Kriminālpolicijas 2.nodaļas policijas darbinieki Ļipņickis, Vingris, Meļķis un Straume 26.jūlijā Rīgā, Lubānas 61, rīkojušies neprofesionāli un vieglprātīgi.

Ņemot vērā viņu paskaidrojumus, secināts, ka bez medicīniskās palīdzības ir atstātas personas, kurām bijuši redzami miesas bojājumi, nav izsaukta ātrā medicīniskā palīdzība un policija. Policijas darbinieki ir transportējuši uz 23.policijas nodaļu personas ar miesas bojājumiem, kā rezultātā vienai no tām iestājusies nāve.

Ar šādu rīcību augstākminētie policijas darbinieki ir pārkāpuši likumā "Par policiju" minētos policijas darbinieka pamatpienākumus, kas paredz sniegt medicīnisko un citu neatliekamo palīdzību personām, kuras cietušas likumpārkāpuma rezultātā, nelaimes gadījumos vai atrodas bezpalīdzības stāvoklī.

Ir pārkāptas arī likumā "Par policiju" minētās prasības - policijas darbinieka pienākums ir nelokāmi pildīt likuma prasības, ievērot profesionālās ētikas normas, respektēt un aizstāvēt cilvēka cieņu, rūpēties par cilvēkiem un būt gataviem jebkurā brīdī sniegt viņiem palīdzību. Šo prasību nepildīšana nav savienojama ar dienestu policijā.

Krasovskis norādīja: vienlaikus var atzīt, ka policijas darbinieki bija iesaistījušies darbībās, kuru veikšana nav pieļaujama, jo tās nebija saskaņotas ne ar RGPP Kriminālpolicijas vadību, ne arī teritoriālās policijas nodaļas vadību.

Kā ziņots, pagājušajās nedēļas nogalē policija saņēmusi izsaukumu par izvarošanu kādā ēkā Rīgā, Lubānas ielā. Pēc aizdomās turētā nogādāšanas policijas 23.iecirknī viņš nomiris.

Pēc bojā gājušā radinieku teiktā, policija piektdienas vakarā ielauzusies viņu mājā un brutāli aizturējusi tagad jau bojā gājušo Valēriju un viņa brāli Jāzepu, kas guvis miesas bojājumus. Arī bojā gājušajam konstatēti smagi miesas bojājumi. Valērija māsa Leontīne Beinaroviča sacīja, ka pēc notikušā policija nav sniegusi ziņas par Valērija nāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!