Policija piektdien atbrīvojusi bijušo OMON kaujinieku Dmitriju Maškovu, kurš 10.decembrī aizturēts saistībā ar Rīgas sinagogas spridzināšanu, bet vēlāk arī par tiesneša Jāņa Laukrozes slepkavību.
Tā sestdien vēstī laikraksts "Neatkarīgā Rīta Avīze", uzsverot, ka turklāt policija Maškovam ne vien nav piemērojusi nekādu drošības līdzekli, bet pat akceptējusi viņa aizbraukšanu no Latvijas.

Maškova advokāts Oskars Rode informējis, ka, piektdien, kad Maškovam beigusies uzturēšanās atļauja Latvijā, viņa aizstāvamais atbrīvots un izbraucis uz Sanktpēterburgu.

"Maškovu aizturēja it kā uz aculiecinieku liecību pamata. Tomēr neviens no viņiem atpazīšanā Maškovu kā iespējamo tiesneša Laukrozes slepkavu neatpazina. Turklāt viņš ne tuvu nav līdzīgs policijas izveidotajam slepkavas fotorobotam - Maškovs ir krietni kalsnāks. Viens no aculieciniekiem atpazīšanā gan saskatīja zināmu līdzību ar iespējamo slepkavu, bet viņš norādīja uz vienu no konvoja darbiniekiem," stāstījis Rode. Drošības policijas priekšnieka vietnieks Didzis Šmitiņš no sīkākiem komentāriem esot atteicies, vienīgi sacījis, ka "Valsts policija par savu lēmumu mūs ir informējusi, un mēs izdarīsim nepieciešamās tālākās procesuālās darbības".

Neilgu laiku pēc tam, kad par Rīgas sinagogas spridzināšanu aizdomās turētajam "omonietim" Maškovam apcietinājumu nomainīja pret policijas uzraudzību, viņu atkal aizturēja uz aizdomu pamata par saistību ar tiesneša Laukrozes slepkavību.

Rīgas kriminālpolicijas priekšnieka vietnieks Ints Ķuzis BNS iepriekš pastāstīja, ka kriminālpolicija veic rūpīgu darbu ar Maškovu, kuram piemērots apcietinājums uz 30 diennaktīm, un šajā laikā viņam jāuzrāda apsūdzība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!