Atkal aizbēguši pieci Strautiņu mācību un pāraudzināšanas iestādes audzēkņi. 19.aprīlī no Strautiņu mācību un pāraudzināšanas iestādes aizbēga divi un 20.aprīlī - vēl trīs puiši. Pašlaik meklēšanā ir vienpadsmit skolas audzēkņi.
Puiši ir nozaguši trīs velosipēdus. Divus no tiem atrada pamestus pie Līzespasta. Netālu no skolas mājai ir izsisti visi logi, izņemot vienu. Nodarīti materiālie zaudējumi 64 latu apjomā. Iespējams, ka arī tas ir viņu darbs. Ir arī aizdomas par benzīna tanka aplaupīšanu. Viens no puišiem esot atzinis līdzdalību laupīšanā, bet pēc tam to noliedzis.

Strautiņu skolas direktors Jurijs Jevdokimovs sacīja, ka skolai ir nepieciešama apsardze. "Kamēr skolas pedagogiem un darbiniekiem likumdošana nedos tiesības aizturēt bērnus uz ielas vai citā vietā, tikmēr bēgšanas turpināsies. Aizturēt ir iespējams tikai ar varu, bet to nedrīkst. Tāpēc ziņojam policijai, bet līdz šim tā bēgļus ir aizturējusi tikai viņu dzīvesvietās. Vai mūsu puiši vainojami likumpārkāpumos, to pagaidām nevar zināt," teica Jevdokimovs.

Strautiņu skolas direktors uzsvēra, ka mazgadīgie likumpārkāpēji "ir pieraduši dzīvot brīvi, nevis uzraudzībā". Viņiem patīk klaiņot un, lai to varētu, arī zog. Skolā puišiem nav naudas, un viņi nevarot iegādāties to, ko vēlas, piemēram, cigaretes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!