Rīgas apgabaltiesai ceturtdien nācās otro reizi atlikt dzelzceļa katastrofas izraisīšanā apsūdzētā mašīnista Sergeja Ribačoka uzklausīšanu, jo ceturtdien uz tiesas sēdi nezināmu iemeslu dēļ neieradās viņa aizstāvis Osvalds Svilāns.
Advokāts noteiktajā laikā nav ieradies uz tiesas sēdi, viņu nevarēja arī sazvanīt. Par advokāta rīcību tiks ziņots Zvērinātu Advokātu padomei.

Tiesa nolēma Ribačoka uzklausīšanu atlikt uz 1.jūniju.

Jau ziņots, ka trešdien Ribačoka uzklausīšana tika atlikta pēc Svilāna lūguma, lai dotu papildus laiku apsūdzētajam sagatavoties.

Traģiskās elektrovilciena katastrofas izraisīšanā apsūdzētais mašīnists Ribačoks tiesā sevi par vainīgu neatzina. Viņš neatzina arī pieteiktās civilprasības par vairāk nekā 230 000 latu.

Apsūdzība Ribačokam uzrādīta pēc Krimināllikuma 257.panta 2.daļas par dzelzceļa katastrofas izraisīšanu. Apsūdzēto var sodīt ar brīvības atņemšanu no trim līdz 15 gadiem. Ribačokam kā drošības līdzeklis piemērota uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā.

Pagājušā gada 2.februārī netālu no Rīgas Centrālās dzelzceļa stacijas sadūrās elektrovilciens Lielvārde-Rīga un vilciens Maskava-Rīga. Vilcienu sadursmē gāja bojā četri cilvēki, bet vēl 29 personas cieta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!