Foto: LETA
Tiesa trešdien atlika tā dēvētās digitālās TV lietas izskatīšanu, jo sasirdzis viens no lietā apsūdzētajiem - advokāts Jānis Loze, tāpēc tiesa kārtējo reizi nesāka uzklausīt liecinieka, bijušā satiksmes ministra Anatolija Gorbunova liecības.

Tiesā saņemts informācija, ka apsūdzētais ievietots slimnīcā, taču Lozes ārstējošais ārsts vēl nevarēja pateikt, kad sirdzēju varēs izrakstīt. Ārsts tiesu informējis, ka Lozem vēl nav uzstādīta diagnoze. Tiesas sēdes priekšsēdētājs Juris Stukāns izteica cerību, ka nākamā tiesas sēde varētu notika februāra vidū, taču, ja Loze vēl nebūs izveseļojies, lietas dalībnieki sanāks vien martā.

Gorbunovs uz tiesas sēdi ieradies bija, taču apsūdzētā slimības dēļ devās prom. Tiesnesis sēdē, jokojot, atzina, ka šim lieciniekam neveicas, jo jau divus gadus nav izdevies dzirdēt viņa liecības, kādam uz konkrēto tiesas sēdi sasirgstot.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka krimināllieta, kurā uz apsūdzēto sola sēž 20 personas, tiesai nodota 2007.gadā. Kopumā lieta ir apkopota 59 sējumos.

Digitālās televīzijas lieta ir saistīta ar Digitālā Latvijas radio un televīzijas centra (DLRTC) un "Kempmayer" vienošanos, kas paredzēja vairākos posmos ieviest digitālo televīziju un uz Latviju nogādāt dažādu specifisku aparatūru digitālajai apraidei. Projekta kopējās izmaksas iepriekš lēstas daudzos desmitos miljonos latu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!