Foto: DELFI
Pēdējo divu nedēļu laikā Rīgas pašvaldības policija (RPP) Avotu apkaimē strādā pastiprināti. Patruļu skaits apkaimē palielināts pēc tam, kad vietējie iedzīvotāji pievērsa policijas uzmanību uz regulāriem ar narkotisko vielu lietošanu saistītiem pārkāpumiem Bruņinieku ielā, apstiprināja policijā.

Taču, kā skaidroja RPP, ņemot vērā pārkāpumu specifiku, kārtības sargi pastiprināti strādā ne tikai Bruņinieku ielā, bet visā Avotu apkaimē.

Divu nedēļu laikā reģistrēti 56 sabiedriskās kārtības traucējumi, bet papildu tiem īstenotas 30 apsekošanas, kurās kārtības sargi kājām izstaigā konkrētus namu pagalmus un kāpņu telpas.

Starp šiem notikumiem 18 ir par dažādiem ar alkohola lietošanu saistītiem pārkāpumiem, 17 par trokšņošanu. Savukārt 9 gadījumos policija devusies izsaukumos par kāpņu telpās vai pagalmos guļošām personām. Tāpat policijai ziņots arī par četriem konfliktiem, bet divos gadījumos konstatēti ar narkotikām saistīti pārkāpumi.

Piemēram, 26. jūlijā patrulēšanas laikā kārtības sargi Bruņinieku ielā pamanīja kādu vīrieti, kuram skrienot pāri ielai no kabatas izkrita šļirce. Aizdomīgais vīrietis iekāpa kādā automašīnā, kuru kārtības sargi pēc mirkļa apturēja. Gan vadītājs, gan pasažieris izskatījās apreibuši, tādēļ viņi tika nodoti Valsts policijai. Turklāt pie viena no viņiem tika atrasti divi iepakojumi ar baltu pulverīti un nazis.

Savukārt 28.jūlijā Aleksandra Čaka ielā patrulēšanas laikā tika pamanīta trīs vīru kompānija, kuri, ieraugot policijas darbiniekus, metās bēgt katrs uz savu pusi. Viens no vīriešiem tika aizturēts, un atklājās, ka viņš ir izsludināts meklēšanā. Turklāt pie vīrieša tika atrastas vairākas šļirces un bija aizdomas, ka viņš ir narkotiku apreibumā, tādēļ ar viņu darbu turpināja Valsts policija.

Pārējos uzskaitītajos pārkāpumos kārtības sargi atkarībā no situācijas vai nu piemēroja sodu, uzsāka administratīvo procesu, izteica brīdinājumu vai nogādāja pārkāpēju policijā, medicīnas iestādē vai patversmē.

RPP atgādina, ka arī turpmāk Avotu apkaimē strādās pastiprināti un aicina iedzīvotājus ziņot par katru pamanīto pārkāpumu.

Portāls "Delfi" jūlija vidū ziņoja par Bruņinieku ielas Rīgā tālā gala iedzīvotājiem, kuri pēc neskaitāmiem mēģinājumiem pievērst likumsargu uzmanību Avotu apkaimē notiekošajam publiski dalījušies ar to, kas dienas laikā notiek vienā no vēsturiskā centra ielām, turklāt blakus Valsts policijas un Iekšlietu ministrijas iestādēm.

Pāris aktīvi Bruņinieku ielas iedzīvotāji sāka dokumentēt redzēto sociālajā medijā "Instagram". Konts "riga.unseen" atklāja baisus, pat nepatīkamus skatus. Pāris dienu laikā pēc portāla "Delfi" publikācijas ar Bruņinieku tālā gala iedzīvotājiem sazinājās neskaitāmi citi Avotu apkaimē dzīvojošie, kurus arī uztrauc apkaimē notiekošais.

Diendienā šīs apkaimes iedzīvotāji var sastapties ar personām, kuras atrodas narkotisko vielu iespaidā. Tam "kājas aug" kādā Bruņinieku ielas namā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!