Foto: DELFI

Bruņinieku ielas Rīgā tālā gala iedzīvotāju vadzis ir lūzis. Pēc neskaitāmiem mēģinājumiem pievērst likumsargu uzmanību Avotu apkaimē notiekošajam, Bruņinieku ielas iedzīvotāji nekaunās dalīties publiski ar to, kas dienas laikā notiek vienā no vēsturiskā centra ielām, blakus Valsts policijas un Iekšlietu ministrijas iestādēm.

Pāris aktīvi Bruņinieku ielas iedzīvotāji sākuši dokumentēt notikumus ielā sociālajā medijā "Instagram". Konts "riga.unseen" atklāj baisus, pat nepatīkamus skatus. Tos iemūžinājuši Avotu apkaimē dzīvojošie, kuri vairs nezina, kā citādāk vērst likumsargu uzmanību notiekošajam. Viņi cer, ka vismaz ar šādām aktivitātēm netiks pievērtas acis narkotiku izplatībai apkaimē.

Portāls "Delfi" tikās ar vairākiem Bruņinieku ielas iedzīvotājiem, kuri drošības apsvērumu dēļ vēlējās palikt anonīmi. Tieši viņi sākuši apkopot Bruņinieku un blakus ielās notiekošo. Diendienā šīs apkaimes iedzīvotāji var sastapties ar personām, kuras atrodas narkotisko vielu iespaidā. Tam "kājas aug" kādā Bruņinieku ielas namā, uz kuru norādīt var neviens vien tās apkaimes iedzīvotājs.

Foto: DELFI

Par narkobodi iedzīvotāji ziņojuši gan zvanot Valsts policijai, gan rakstot Iekšlietu ministrijas Informācijas centram. Tomēr izmaiņu – nekādu. Bode konkrētajā adresē ir gadiem, un tās aktīvā sezona ir tieši gada siltie mēneši, zina stāstīt iedzīvotāji. Tieši tagad viss notiek ar jaunu uzrāvienu. "Kontingents ir atgriezies," portālam "Delfi" norāda viens no tuvumā esošo veikalu saimniekiem.

Bruņinieku ielas iedzīvotāji ziņojuši ne tikai par apkaimes narkobodi, bet arī par tās klientiem, kuri preci steidz izmantot blakus pagalmos un kāpņu telpās. Ne vienmēr policija atbrauc, sašutuši ir iedzīvotāji. "Viņi paliek arvien bezbailīgāki," par narkomāniem saka viens no aktīvistiem.

Līdz šim Bruņinieku ielas ļaudis pieredzējuši daudz: gan dzīvokļu zādzības, gan narkomānu ar nazi rokā pie kāpņu telpas. Un tas viss norisinās vien pārdesmit metrus no Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes un Iekšlietu ministrijas Informācijas centra. Šis fakts vēl vairāk licis iedzīvotājiem nolaist rokas: "Liela daļa baidās vērsties policijā. Ir bijuši zvani, tiem neseko nekāda rīcība. Rodas aizdomas par šo visu."

Foto: DELFI

Tagad Bruņinieku ielas ļaudis mēģina publiski sasaukt Valsts policiju un iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu ("KPV LV"), publicējot pieredzēto sociālajā medijā "Instagram". Nepilna mēneša laikā aktīvistiem sanācis iemūžināt teju vai asa sižeta filmas cienīgus skatus.

"Galvenais ir tas, lai policija mūs sadzirdētu," saka viens no aktīvistiem, kurš piebilst, ka ir ļoti grūti neredzēt apkārt notiekošo, tāpēc nav skaidrs, kā var būt tā, ka narkotiskās vielas gadiem var iegādāties blakus valsts iestādēm.

Portāls "Delfi" ar atsauci uz publiski publicēto vērsās pie Valsts policijas. Likumsargi situāciju komentēja skopi, vien norādīja, ka Valsts policija ir informēta par šo un šobrīd notiek faktu pārbaude.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!