Foto: LETA

Lietu uzraugošais prokurors uzdevis Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldei (ENAP) atjaunot kriminālprocesu, kura ietvaros tika vērtēts, vai bijušie ”Parex bankas” īpašnieki Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis nav mēģinājuši izvairīties no tiesas lēmuma izpildes.

LTV raidījums "De facto" svētdien ziņo, ka  jūlijā izbeigtais kriminālprocess atjaunots, jo ir atklāti jauni apstākļi, kas nav bijuši zināmi laikā, kad pieņemts lēmums par kriminālprocesa izbeigšanu noilguma dēļ.

Šī jau būs trešā reize, kad ENAP konkrētais process jāvērtē no jauna, atgādina raidījums, taču pastāv iespēja, ka jau pēc nepilna mēneša ENAP procesu atkal varēs izbeigt noilguma dēļ.

Kas ir šie jaunatklātie apstākļi, prokuratūra neatklāj. Tie neesot zināmi arī atsevišķiem procesa dalībniekiem, taču "De facto", atsaucoties uz savā rīcībā esošo informāciju, procesa atjaunošanu nejauši varētu būt sekmējusi Kargina dēla Rema rīcība.

Savulaik bankai viņš iesniedzis it kā 2011. gada 1. oktobrī noslēgtu dāvinājuma līgumu, kas nozīmē, ka noilgums vēl šajā gadījumā nav iestājies.

Iespējamais bijušo "pareksiešu" pārkāpums saistītas ar centieniem pasargāt savus miljonu vērtos noguldījumus bijušajā "Parex bankā" no tiesu izpildītāja.

Proti, saskaņā ar pirms trim gadiem pieņemto Rīgas apgabaltiesas lēmumu, visa Kargina un Krasovicka manta, skaidrā nauda un maksājumi, kas pienākas no trešajām personām ir apķīlāta.

Neilgi pēc tiesas lēmuma Kargins un Krasovickis savus noguldījumus atsavināja. Kargins daļu cedēja Maskavā reģistrētam uzņēmumam "Olimpija" un vēl vienu noguldījumu uzdāvināja savam dēlam Remam, bet Krasovickis tiesības uz bankā izvietoto noguldījumu uzdāvināja dēlam Georgijam.

Banka šādu eksbaņķieru rīcību tulkoja kā mēģinājumu pasargāt savu noguldījumu procentu maksājumus no nonākšanas tiesu izpildītāju kontā un vērsās policijā, kas 2011.gada 1.augustā sāka kriminālprocesu aizdomās par mēģinājumu izvairīties no tiesas lēmuma izpildes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!