Šonedēļ Ekonomikas policijas darbinieki atklājuši shēmu, kā no valsts budžeta apmaksāta pievienotās vērtības nodokļa veidā kāds uzņēmums izkrāpis vairāk nekā 50 000 latu.
Kā informēja Valsts policijas preses dienestā, 11.februārī Ekonomikas policijas darbinieki kāda uzņēmuma tirdzniecības vietā Rīgā, Hanzas ielā, konstatēja virkni uzņēmējdarbības pārkāpumu. Sabiedrībā ar ierobežotu atbildību tika konstatēti kases aparāta uzskates pārkāpumi, kā arī atklātas koksnes atlikumu briketēšanas iekārtas bez jebkādiem izcelsmes apliecinošiem dokumentiem.

Turpinot pārbaudi, policisti noskaidroja, ka nolūkā saņemt iespējami lielāku PVN apmaksu no valsts budžeta minētās iekārtas tika vairākkārtīgi it kā pārdotas fiktīvām firmām, kuras reģistrētas personām bez noteiktas dzīvesvietas. Virknē fiktīvu darījumu mākslīgi tika sadārdzināta iekārtu vērtība - no 9000 līdz pat vairāk nekā 420 000 latu.

Policisti noskaidrojuši, ka shēma, pēc kuras uzņēmums darbojies, bijusi iepriekš rūpīgi izplānota un uzņēmums jau saņēmis vairāk nekā 51 000 latu apmaksātās PVN veidā. Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, uzņēmums šādā veidā plānojis iegūt vēl vismaz 20 000 latu.

Aizdomās par krāpšanos lielā apmērā aizturēts 1947.gadā dzimušais Vladimirs, 1975.gadā dzimušais Deniss, 1974.gadā dzimušais Sergejs un vēl kāds vīrietis. Visi aizturētie ievietoti īslaicīgās aizturēšanas izolatorā.

Par notikušo ierosināta krimināllieta pēc Krimināllikuma 177.panta 3.daļas par krāpšanu, ja tā izdarīta lielā apmērā. Sods par šādu likumpārkāpumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no 5 līdz 13 gadiem vai naudassodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!