Ekonomikas policija pirmo reizi savā praksē atklājusi gadījumu, kad ar viltotiem dokumentiem kāds noziedzīgs grupējums centās vairākiem ārzemēs esošiem Latvijas pilsoņiem palīdzēt iegūt ārvalstu pilsonību.
Šobrīd ir noskaidrotas 4 aizdomās turamās personas, kas darbojās viltotāju grupējumā, pagaidām šie cilvēki vēl nav aizturēti.

25.oktobrī kādā no Rīgas zvērināto advokātu kantoriem 1976.gadā dzimušais Jānis Virza iesniedza dažāda veida dokumentus notariālai apstiprināšanai un tulkošanai. Strādājot ar šiem dokumentiem, tulkam radās aizdomas, ka tie ir viltoti. Ekonomikas policijas darbinieki šīs aizdomas apstiprināja.

Visi iesniegtie dokumenti bija paredzēti nosūtīšanai uz ārzemēm, lai ar tiem vairāki Latvijas pilsoņi, kas uzturējās ārvalstīs, mēģinātu iegūt citas valsts pavalstniecību.

Tur bija gan dažādi CSDD dokumenti, viltoti izraksti no zemes grāmatas par īpašuma piederību, gan Rīgas 1. slimnīcas izziņas no stacionārās slimnieka kartes, kā arī nenotikuša nozieguma apskates akts un shēma. Visi minētie dokumenti bija apstipināti ar zīmogiem unn vietām parakstīti. Viltotie dokumenti bija domāti, lai ārvalstu institūcijām pierādītu, ka attiecīgās personas Latvijā tiek vajātas un to dzīvībai šeit draud briesmas.

Izmeklēšanas gaitā policija atrada 10 Latvijas pilsoņu pases, kuru izcelsme pagaidām nav noskaidrota. Arī tās bija paredzēts nosūtīt uz ārzemēm, kur tās, iespējams, tiktu viltotas.

Ierosināta krimināllieta par dokumentu, spiedogu viltošanu un realizēšanu un izmantošanu mantkārīgos nolūkos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!