Robežsargi trešdien atklājuši kārtējo kontrabandas spirta ievešanas Latvijā mēģinājumu, šoreiz Ludzas pārvaldes Aizgāršas robežpārejas punktā "Audi" automašīnā atrasti 100 litri alkohola.
Valsts robežsardzes Preses un sabiedrisko attiecību dienesta priekšniece Dace Ūdre BNS informēja, ka spirts 1961.gadā dzimušā Genriha P. vadītajā "Audi Avant" automašīnā atrasts dzinēja gāzes barošanas sistēmas gāzes balonā. Tajā atklāts iebūvēts vēl viens ar alkoholu pildīts gāzes balons. Vīrietis un aizturētā automašīna ceturtdien nodoti Valsts ieņēmumu dienesta Latgales muitas pārvaldes ekspertiem.

Ūdre pavēstīja, ka kopumā kopš gada sākuma Ludzas pārvaldes robežsargi jau aizturējusi 14 automašīnas ar gāzes barošanas sistēmas gāzes balonos slēptiem ar spirtu vai degvielu pildītiem konteineriem. Kopumā robežsargi šogad atraduši kontrabandā valstī ievest mēģinātus 925 litrus spirta, 11 litrus degvīna un 2233 litrus degvielas, kā arī 12 490 paciņas cigarešu. Visas aizturētās kontrabandas preces Latvijā mēģināts ievest no Krievijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!