Trešdienas vakarā Finansu policija Iecavā atklājusi nelegālu uzņēmumu, kas nodarbojies ar krāsainā metāla tirdzniecību plašā apjomā. Notikuma vietā atsavinātas 10 tonnas krāsaino metālu, 70 tonnas melno metālu, elektrības vadi, kuri, nākuši no "Latvenergo" līnijām.
Nelegālais uzņēmums atradies Iecavā, Upes ielā 10. Finansu policija notikuma vietā strādājusi visu nakti, pašlaik izmeklēšana vēl turpinās. Kā pastāstīja Finansu policijas pārvaldes direktors Aivars Purmalis, ierosināta krimināllieta par nereģistrētu uzņēmējdarbību, radot būtiskus materiālos zaudējumus.

Ar šo nelikumīgo uzņēmējdarbību kopumā nodarbojušās trīs personas, no kurām viena patlaban ievietota īslaicīgās aizturēšanas izolatorā, bet divām piemērots drošības līdzeklis - paraksts par dzīves vietas nemainīšanu.

Par šī nozieguma atklāšanu Finansu policija izsaka vislielāko pateicību tieši Iecavas iedzīvotājiem, kuri policijai sniedza precīzu informāciju par šo cilvēku nelikumīgo darbību. Personas tika aizturētas un metāls atsavināts, Finansu policijai imitējot metāllūžņu nodošanu un saņemot par to naudu, stāstīja Purmalis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!