Valsts policijas priekšnieks ceturtdien, pamatojoties uz dienesta pārbaudes rezultātiem, parakstījis pavēli par Rīgas galvenās policijas pārvaldes kārtības policijas inspektora Edgara Kriškāna atlaišanu no darba, informēja Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns.
Kriškānu vainoja sievas un meitas uzņēmuma lietu kārtošanā pa dienesta tālruni darba laikā. Leiškalns pastāstīja, ka dienesta pārbaudes laikā konstatēts - Kriškāns pārkāpis korupcijas novēršanas likumu, nelikumīgi izmantojot valsts mantu - dienesta tālruni un faksu. Pēc dienesta pārbaudes disciplinārkomisija ieteikusi Kriškānu atbrīvot no ieņemamā amata policijā.

Laikraksts "Diena" iepriekš ziņoja par žurnālistiskā eksperimentā noskaidroto, ka Kriškāns uz dzīvesbiedrei Veltai Kriškānei piederoša uzņēmuma veidlapām norādījis kā kontakttālruni savu darba tālruni. Uz jautājumu par kādas 57 tonnu zivju konservu kravas nogādāšanu Krievijā policists esot atbildējis, ka tas izmaksāšot 1600 ASV dolāru.

Kriškāna dienesta tālrunis uzrādīts arī kā uzņēmuma "Rīgas ceļš" tālrunis, šis uzņēmums pieder Kriškāna meitai Daigai, vēsta laikraksts. Pēc šīm ziņām policijā tika ierosināta dienesta pārbaude, savukārt iekšlietu ministrs Mareks Segliņš pauda, ka šādiem darbiniekiem policijā nav vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!