Foto: LETA
Policija atradusi otrdien Jēkabpils spēļu zālē nolaupīto naudu, portālam "Delfi" apliecināja policijā.

Minivenā "Chrysler Voyager", kurš tika izmantots uzbrukumā spēļu zālei "Fēnikss" Jēkabpilī, pēc noziedznieku aizturēšanas atrasta nauda, pastāstīja Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs.

Nauda atrasta laupītāju automašīnā, ar kuru tie neveiksmīgi mēģināja aizmukt. To, cik liela naudas summa nolaupīta, policija pagaidām neprecizē. Pagaidām nav arī ziņu par trīs ievainoto uzbrucēju veselības stāvokli un to, kad pārējiem diviem varētu piemērot drošības līdzekli.

Velšs apstiprināja, ka četri no laupītājiem uzbrukuma brīdī bija ģērbušies policijas formas tērpos. Piektā bijusi privātpersona.

Laupītāji, bēgot no policijas, strupceļā iebraukuši tāpēc, ka policijas darbinieki apzināti tiem "nogriezuši atpakaļceļu".

Kā pastāstīja Velšs, pēc sākotnējās informācijas, otrdien plkst.9.30 policijā tika saņemtas ziņas, ka pieci bruņoti vīrieši iebrukuši spēļu zālē "Fēnikss". Spēļu zāles darbinieks nospiedis trauksmes pogu un uz notikuma vietu ieradušies divi apsardzes darbinieki. Viens no darbiniekiem uzbrukuma laikā ievainots.

Laupītāji no spēļu zāles centušies bēgt. Pirmā viņus panākusi kāda Ceļu policijas ekipāža ar diviem darbiniekiem. Viens no šiem policistiem apšaudē smagi cietis. Pēc tam laupītājus apturēt mēģinājusi vēl viena policijas ekipāža, no kuras viens likumsargs nogalināts. Bojāgājušais ir Viesītes policijas iecirkņa darbinieks Andris Znotiņš. Viņš policijā nostrādājis vairāk nekā 12 gadus.

Kad policijas darbinieki bija bloķējuši atpakaļceļu laupītāju automašīnai, tā apstājās un divi noziedznieki tika aizturēti jau turpat pie transportlīdzekļa - viens no viņiem tika ievainots, bet otrs labprātīgi padevās. Pārējie trīs laupītāji metās bēgt. Viņiem pakaļ dzinās policisti, kuri divus no trim bēgošajiem laupītājiem ievainoja, bet viens padevās.

Kā preses konferencē norādīja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V), šis tiešām ir ārkārtas gadījums. Iekšlietu ministrija esot apņēmusies sniegt visu iespējamo atbalstu bojāgājušā policista tuviniekiem. Arī pārējie aizturēšanā iesaistītie policisti saņems psihologa atbalstu un pārējo nepieciešamo palīdzību.

Mūrniece izteica visdziļāko nožēlu, ka policijā strādā cilvēki, kuri var pacelt ieročus pret saviem kolēģiem. "Mūsu uzdevums tuvākajā laikā ir atbrīvoties no visiem šādiem neliešiem," sacīja ministre. Viņa prognozēja, ka sākto dienesta pārbaužu laikā būs vēl vairākas atstādināšanas un pilnīgi skaidrs, ka policiju sagaida pārmaiņas.

Savukārt Jēkabpils policijas darbinieki ir pierādījuši, ka policijā patiešām strādā profesionāli cilvēki.

Kā atzina Mūrniece, noziedznieku aizturēšanā savs nopelns ir arī pašvaldībai, kura palīdzējusi ar informācijas sniegšanu no pilsētā uzstādītajām video novērošanas kamerām.

Ministre norādīja, ka noziedznieki mēdz būt visu profesiju pārstāvju vidū. "Par noziedznieku neizaug policijā, par noziedznieku acīmredzot piedzimst," sacīja Mūrniece.

Jautāta, vai atbildība par notikušo nebūtu jāuzņemas arī kādām augstākām amatpersonām, Mūrniece sacīja, ka savu atbildību viņa jau uzņemas, mēģinot visiem spēkiem risināt radušos situāciju.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka otrdien pēc pulksten deviņiem pieci bruņoti laupītāji iebruka kādā spēļu zālē Jēkabpilī. Pakaļdzīšanās laikā tika nošauts viens policists un ievainoti vēl divi likuma kalpi. Laupītāji aizturēti, un trīs no tiem ievainoti.

Policijas sniegtās ziņas liecina, ka starp laupītājiem bijuši četri policisti - divi specvienības "Alfa" darbinieki un divi Tukuma policisti. Pēc notikušā uz izmeklēšanas laiku no amata atstādināts Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis.

Divi no laupītājiem ir Tukuma policisti brāļi Deniss un Pāvels Hristoforidi, kuri iepriekš apsūdzēti arī kukuļošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!