Foto: LETA

Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes priekšnieka pienākumu izpildītāja iecelta pārvaldes Kvalitātes vadības nodaļas priekšniece Iveta Zelča, portālam "Delfi" pastāstīja policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis.

Savukārt Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras (FENIP) virsprokurora pienākumu izpildītāja uz laiku būs pašreizējā FENIP prokurore Olga Žilkina, portālam "Delfi" norādīja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Jau vēstīts, ka KNAB sācis kriminālprocesu pret Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras, VP Kriminālistikas pārvaldes amatpersonām un kādu privātpersonu.

Kriminālprocess uzsākts par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, nelikumīgām darbībām ar fiziskas personas datiem un kukuļa pieprasīšanas mēģinājumu no kādas privātpersonas par lēmuma par aresta uzlikšanu mantai atcelšanu.

Aizturēts viens policists un viens prokurors, kā arī privātpersona.
Kā informē prokuratūrā, 16.jūnijā KNAB darbinieki veica prokuroru un policijas darbinieku darba kabinetu kratīšanu.

Saskaņā ar Prokuratūras likuma 42.panta pirmo daļu, ģenerālprokurors kriminālprocesā iesaistītos prokurorus ir atstādinājis no amata līdz krimināltiesisko attiecību noregulējumam kriminālprocesā, skaidro prokuratūrā.

Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Aiga Eiduka iepriekš portālam "Delfi" apstiprināja, ka KNAB aizturējis Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras virsprokurora pienākumu izpildītāju Vilni Ulmi. Savukārt Valsts policijā portāls "Delfi" apstiprinājumu guva tam, ka aizturētais ir Valsts policijas (VP) Kriminālistikas pārvaldes priekšnieks Uģis Araks.

Trešdienas rītā Valsts policija bija saņēmusi informāciju, ka aizdomās par iespējamu noziedzīga nodarījuma izdarīšanu aizturēts Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldes priekšnieks Araks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!