Sestdien Tukuma rajona Engures pagastā kādā mežā mednieki atraduši septembrī bezvēsts pazudušā vīrieša un viņa aprīlī dzimušā dēlā mirstīgās atliekas, apstiprināja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja Preses nodaļas priekšniece Kristīne Mežaraupe.
Pēc viņas teiktā, mednieki mežā atrada automašīnu “Volkswagen Golf”. Tās salonā atradās šā gada aprīlī dzimušā zīdaiņa mirstīgās atliekas. Aptuveni 200 metru attālumā no automašīnas tika atrasts bezvēsts pazudušā Ritvara Talenta līķis. Vīrietis bija pakāries.

Pēc sākotnējās informācijas, gan vīrieša, gan zīdaiņa mirstīgās atliekas bija sākušas sadalīties, kas liecina, ka abi miruši īsi pēc pazušanas.

Uz mirušā bērna ķermeņa nav konstatētas vardarbīgas nāves pazīmes. Lai noskaidrota vīrieša un bērna nāves cēloņus, noteikta tiesu medicīnas ekspertīze.

Vīrietis un bērns pazuda šā gada 17.septembrī.

Kā iepriekš informēja Tukuma Kriminālpolicijas priekšnieks Helmuts Lukačovs, lai atrastu savu civilvīru un dēlu, pēc palīdzības Tukuma policijā 30.septembrī bija vērsusies 1988.gadā dzimusī Tukuma rajona Smārdes pagasta iedzīvotāja. Policija ierosināja meklēšanas lietu.

Pēc policijas rīcībā esošās informācijas, nepilngadīgā pati bija iedevusi bērnu savam civilvīram un bērna tēvam, taču viņš pēc kāda laika piezvanījis un teicis, ka bērnu neatdošot. Bāriņtiesas lēmuma, ka bērna aprūpes tiesības ir tikai vienam no vecākiem, nebija, tādēļ abiem vecākiem bija vienādas tiesības uz bērnu. Taču māte vēlējās atgūt savu bērnu, tāpēc vērsusies policijā, iepriekš skaidroja Kriminālpolicijas priekšnieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!