Foto: Valsts policija

Piektdien, 5. februārī, Valsts policija (VP) Juglas mikrorajonā aizturēja trīs vīriešus. Vairākās kratīšanās izņemti aptuveni septiņi kilogrami marihuānas. Visiem trim vīriešiem tiesa piemērojusi apcietinājumu, portāls "Delfi" uzzināja VP.

VP iepriekš tika saņemta informācija par vairākām personām, kuras, iespējams, nodarbojas ar narkotisko vielu nelikumīgu apriti.

Policijā tika uzsākts kriminālprocess un veikta izmeklēšana, kuras laikā noskaidrots, ka aizdomās turamie vīrieši pārvietojas ar diviem transportlīdzekļiem. Veicot operatīvos izmeklēšanas pasākumus, likumsargi pagājušajā piektdienā Rīgā, Juglas mikrorajonā, apturēja abas automašīnas. Vienā no automašīnām atradās viena persona, savukārt otrā – divas personas. Likumsargi aizdomās par narkotisko vielu nelikumīgu apriti aizturēja visus trīs vīriešus – divus 1989. gadā dzimušus un vienu 1968. gadā dzimušu.

Likumsargi kriminālprocesa ietvaros veica septiņas kratīšanas aizturēto vīriešu dzīvesvietās un automašīnās, kur kopumā tika atrasti un atsavināti aptuveni septiņi kilogrami marihuānas. Tāpat tika atrasti un izņemti skaidras naudas līdzekļi, kas iegūti no narkotisko vielu nelikumīgas aprites.

Par šo gadījumu ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 253.1 panta trešās daļas – par narkotisko vielu realizāciju, glabāšanu realizācijas nolūkā, ja tā izdarīta lielos apmēros. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēts sods – brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem.

Aizturētie jau iepriekš nonākuši policijas redzeslokā un bijuši tiesāti saistībā ar nelikumīgu narkotisko vielu apriti un dažāda veida zādzībām.

Pagājušajā nedēļā, 7. februārī, tiesa visiem trim vīriešiem piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!