Nedēļas sākumā Rīgas Galvenās policijas pārvaldes (RGPP) Kriminālpolicijas pārvaldes (KrPP) darbinieki operatīvo pasākumu rezultātā kādam agrāk policijas redzeslokā nonākušam vīrietim atsavinājuši vairāk nekā 4 kilogramus dažādu narkotisko vielu, kā arī trotilu un munīciju.
Policijas darbinieki 27.jūnijā aizdomās par narkotisko vielu nelikumīgu apriti aizturējuši 1971.gadā dzimušu vīrieti, informēja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecibu birojā.

Sankcionētas kratīšanas laikā aizturētā automašīnā tika atrasti un atsavināti 189 grami metamfetamīna, savukārt viņa īrētā garāžā policijas darbinieki atrada un atsavināja vēl aptuveni 3 kilogramus metamfetamīna, kilogramu marihuānas, kā arī 19 tabletes, kuru aktīvā sastāvdaļa ir metamfetamīns.

Turpinot kratīšanu garāžā tika atrasts šaujamierocis, deviņpadsmit patronas, trotila brikete, radio vadāma spridzināšanas ierīce, divi detonatori un laika deglim līdzīgs priekšmets.

Pret vīrieti sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma panta par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu realizācijas nolūkā, ja tas izdarīts lielā apmērā, kas paredz sodu ar brīvības atņemšanu uz laiku no astoņiem līdz piecpadsmit gadiem, konfiscējot mantu, un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Policijas darbinieki arī turpina pirmstiesas izmeklēšanu, lai noskaidrotu citas iespējamās iesaistītās personas, kā arī atsavināto narkotisko un sprādzienbīstamo vielu un ierīču izcelsmi un iespējamos izmantošanas mērķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!