Foto: Shutterstock

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piektdien attaisnojusi korupcijā apsūdzēto bijušo Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes Protokola nodaļas vadītāju Ļenu Paščenkovu, kuru 2012. gadā saistībā ar kukuļošanas lietu Rīgas domes Mājokļu departamentā aizturēja kopā ar toreizējo Dzīvokļu pārvaldes priekšnieci Āriju Stabiņu.

Paščenkovas advokāts Artūrs Zvejsalnieks portālam "Delfi" paziņoja, ka piektdien pirmās instances tiesa pasludinājusi saīsināto spriedumu, ar kuru viņa aizstāvamā attaisnota visos apsūdzības punktos un atzīta par nevainīgu.

Spriedumu var pārsūdzēt desmit dienu laikā no pilna sprieduma pieejamības dienas.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) Paščenkovu 2012. gada septembrī aizturēja kopā ar toreizējo Dzīvokļu pārvaldes priekšnieci Stabiņu. Toreiz KNAB paziņoja, ka ir sākts kriminālprocess saistībā ar iespējamu Rīgas domes amatpersonu kukuļošanu. Šajā kriminālprocesā bija veiktas 14 kratīšanas un aizturētas vairākas personas, tostarp Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes priekšniece Stabiņa un divi pārvaldes darbinieki.

Zvejsalnieks norāda, ka 2015. gada decembrī Ģenerālprokuratūra nodeva no sākotnējās krimināllietas izdalīto lietu pret Paščenkovu izskatīšanai tiesā. Paščenkovai tika celta apsūdzība sešās epizodēs par kukuļņemšanu personu grupā ( pēc Krimināllikuma 320. panta 3. daļas, sešās epizodēs par dienesta viltojumu mantkārīgā nolūkā un personu grupā pēc Krimināllikuma 327. panta 2. daļas un divās epizodēs par neizpaužamu ziņu izpaušanu pēc Krimināllikuma 329.panta.

Pēc sprieduma pasludināšanas Zvejsalnieks pauž, ka "attaisnojoša spriedumu pamatā bija prokuratūras neargumentētā un neatbilstoši likumam celtā apsūdzība, kā arī pierādījumu trūkums Paščenkovas līdzdalībai iestādē veiktajās prettiesiskajās darbībās". "Domāju, ka šī lieta bija pietiekami "skaļa", kā rezultātā prokuratūra virzīja lietu uz tiesu, neskatoties uz nekvalitatīvi sagatavoto apsūdzību un pierādījumu trūkumu pret Paščenkovu.", norāda zvērināts advokāts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!