Liepājas tiesa šodien pierādījumu trūkuma dēļ attaisnoja divas “Liepājas autobusu parka” biļešu kontrolieres, kuras apsūdzētas par vieglu miesas bojājumu nodarīšanu kādai sievietei, informēja tiesā.
Tiesa atzina, ka cietušās personas Ludmilas D. dažādos laikos sniegtās liecības un paskaidrojumi nav konsekventi. Liepājas tiesa vērsa uzmanību arī uz to, ka cietusī nav pārsūdzējusi pagājušā gada 18.septembrī Pašvaldības policijas administratīvā pārkāpumu protokolu par sabiedriskās kārtības traucēšanu, kas tika viņai noformēts, kad kontrolieres viņu nogādāja policijā.

Tiesa noraidīja arī cietušās pieteikto civilprasību par 10 000 latu, jo nav dokumentālu pierādījumu par miesas bojājumu rezultātā radītiem ārstniecības izdevumiem.

Spriedumu var pārsūdzēt 10 dienu laikā.

Ludmila steigā neievēroja, ka paņēmusi dēla mēnešbiļeti, kas derīga tikai kopā ar skolēna apliecību. Tiesā viņa apgalvoja, ka abas kontrolieres nav ļāvušas viņai nopirkt braukšanas talonu, tā vietā likušās maksāt sodu un, lietojot vardarbību, vedušas uz policijas iecirkni. Cietusī apgalvoja, ka pēc incidenta viņai bijuši zilumi uz rokām, kā arī viņa saņēmusi sitienu pa muguru un tikusi grūstīta.

Biļešu kontrolieres savukārt apgalvoja, ka aizturētā sieviete nolamājusi kontrolieres, ko savukārt noliedz cietusī.

Krimināllieta tika ierosināta pēc Krimināllikuma 130.panta 1.daļas un 157.panta - par vieglu miesas bojājumu nodarīšanu un neslavas celšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!