Foto: PantherMedia/Scanpix
Prokuratūra par Augstākās tiesas (AT) spriedumu, ar kuru attaisnots veikala pārdevējas slepkavībā Saulkalnē apsūdzētais Alekseju Šarovu, iesniegusi kasācijas protestu, portālam "Delfi" apliecināja tiesas pārstāve Baiba Kataja.

Kasācijas protests AT iesniegts piektdien, proti, noteiktajā termiņā. To vērtēs AT Senāts.

Jau vēstīts, ka AT februāra beigās attaisnoja Šarovu, kuru apsūdzēja 2009.gada sākumā notikušajā slepkavībā. Vīrietis pēc sprieduma tiesas zālē atbrīvots.

AT, pārbaudot visus pierādījumus lietā, nopratinot trīs lieciniekus un papildus apelācijas instancē pieprasot ziņas no DNS Nacionālās datu bāzes par šajā lietā izņemto DNS profilu, nosprieda atcelt Rīgas apgabaltiesas 2010.gada notiesājošo spriedumu un atzina apsūdzēto par nevainīgu pret viņu celtajā apsūdzībā un attaisnoja.

Tiesa nosūtīs krimināllietu Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai, jo noziedzīgais nodarījums ir noticis, bet nav pierādīta apsūdzētā Šarova piedalīšanās tajā.

Saskaņā ar apsūdzību, Šarovs 2009.gada 20.janvārī ap pulksten 10 iegājis SIA "Satto" veikalā Rīgas rajona Saulkalnē, kur vēlējies nopirkt cigaretes un pārtikas produktus, bet viņam nav bijis naudas. Apsūdzētais pieprasījis veikala pārdevējai produktus iedot tāpat, bet pārdevēja nav tam piekritusi un pieprasījusi, lai Šarovs iziet no veikala telpām. Izcēlies konflikts, apsūdzētais izvilcis no virsjakas kabatas nazi un vairākas reizes iedūris pārdevējai. No dūrieniem sieviete mirusi, apsūdzību atstāsta AT.

Izskatot lietu pirmajā instancē, Rīgas apgabaltiesa 2010.gada atzina Šarovu par vainīgu un sodīja ar brīvības atņemšanu uz 15 gadiem un policijas kontroli uz trim gadiem, konfiscējot mantu.

Apelācijas sūdzību par piemās instances tiesas spriedumu iesniedza apsūdzētais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!