Foto: LETA

Pamatojoties uz kādas personas iesniegumu par, iespējams, negodprātīgu un neētisku rīcību no vairāku Valsts policijas (VP) Madonas iecirkņa augstu amatpersonu puses, trim iecirkņa darbiniekiem izteikti aizrādījumi, liecina VP Iekšējās kontroles biroja (IKB) priekšnieces Ivetas Smočas parakstītā vēstule.

Policijai ziņots, ka iecirkņa priekšnieks Gundars Trops un iecirkņa Kriminālpolicijas priekšniece Inga Randare pieņem un izsniedz transportlīdzekļus Nodrošinājuma valsts aģentūras (NVA) izveidotajā stāvlaukumā, kurā tiek novietotie aizturētie transportlīdzekļi, lai arī abas policijas amatpersonas nestrādā NVA. Stāvlaukumā ir nodarbināts iecirkņa Kārtības policijas nodaļas priekšnieks Andris Turkins, kurš, pēc ziņotāja sniegtās informācijas, savas darba maiņas stāvlaukumā dala ar pārējiem diviem kolēģiem policijā, un Trops ar Randari, kad strādā stāvlaukumā, vilto Turkina parakstu uzskaites žurnālā.

IKB, izvērtējot sniegto informāciju un veicot pārbaudi, secinājusi, ka abu policijas nodaļu vadītāji, pildot dienesta pienākumus policijā un vienlaicīgi pieņemot un izsniedzot automašīnas NVA stāvlaukumā, radījuši situāciju, kad ētisku apsvērumu dēļ var tikt apšaubīta amatpersonu darbībām, tāpēc viņiem izteikts aizrādījums. NVA gan nav izdevies gūt apstiprinājumu, ka stāvlaukumā darbotos arī Madonas iecirkņa priekšnieks Trops.

Tāpat IKB nav izdevies pierādīt, ka Trops būtu nodrošinājis apsardzi kā apsardzes vadītājs Saules ielā 14 Madonā, kad tur būvēts sporta bārs. Taču Tropam izteikts aizrādījums par to, ka viņš, zinot par abu pakļauto darbinieku darbošanos NVA stāvlaukumā, pieļāvis situāciju, ar kuru tika radītas šaubas par amatpersonu godprātību.

Birojs, reaģējot uz iesniedzēja ziņoto, pārbaudījis arī Madonas iecirkņa priekšnieka dienesta automašīnas garāžu, pārliecinoties, ka viņš tiešām telpās glabā personīgās mantas, taču tās novietotas plauktos, gar garāžas sienām, un netraucē novietot garāžā dienesta automašīnu. Vienlaikus IKB norāda, ka VP nav nav iekšējā regulējuma, kas noteiktu personīgo mantu glabāšanu dienesta garāža, taču nav pieļaujama situācija, ka dienesta vietā ilgstoši tiek uzglabātas personīgās mantas, jo šādā veidā Trops kā iecirkņa priekšnieks ar savu rīcību nerada pozitīvu piemēru darbiniekiem.

Izvērtējot visu trīs darbinieku rīcības, IKB atteicies ierosināt disciplinārlietas, taču izteicis aizrādījumus.

Persona, kas savu identitāti neatklāja, pauda bažas par IKB veikto pārbaudi Madonas iecirknī, jo izvērtēšanas laikā uzklausīti tikai amatpersonām lojālie darbinieki, kā arī tie, kas esot baidījušies atklāt patieso situāciju iecirknī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!