Jelgavā vieglās automašīnas vadītāja neuzmanības dēļ trešdienas vakarā negadījumā cieta 15 gadu vecs motorollerists. Cietušais ar dažādām traumām nogādāts slimnīcā, ziņo "Zemgales ziņas".
"Negadījums notika pulksten 18.30 iepretī Tērvetes ielas 67. namam. Automašīnas "VW Passat" vadītājs neievēroja zīmi "Dodiet ceļu!" un notrieca pa galveno ceļu braukušo motorolleru," "Ziņām" pastāstīja Jelgavas pilsētas un rajona Policijas pārvaldes preses sekretāre Ieva Sietniece.

Motorolleru vadīja jauneklis, kuram jūnijā paliks 16 gadu. Viņu pēc negadījuma nogādāja slimnīcā. Mediķi skaidro, ka no smagāku traumu gūšanas puisi pasargājusi ķivere. Kā notikuma vietā novēroja "Ziņas", negadījums noticis ļoti labi pārredzamā ielas posmā. Motorollers negadījumā cietis diezgan nopietni, nedaudz bojāta arī vieglā automašīna.

Jelgavas Kārtības policijas 3. nodaļas priekšnieks Aivars Putniņš atgādina, ka motorolleru drīkst vadīt no 14 gadu vecuma. "Vadītājam Ceļu satiksmes drošības departamentā jānokārto mopēda vadīšanas tiesības un braucot jālieto ķivere, savukārt transporta līdzeklim jābūt reģistrētam un ar valsts numura zīmi," skaidro Putniņš.

Motorollers ir motorizēts transporta līdzeklis līdz 50 kubikcentimetriem. Ja šī kubatūra tiek pārsniegta, tas jau ir motocikls. Motorollers drīkst pārvietoties tikai pa ceļa braucamo daļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!