Holivudas grāvēja cienīgi notikumi ceturtdienas rītā norisinājās Rīgā - laupītāju vadīts taksometrs, mūkot no policijas, ietriecies stabā un aizdedzies, bet abus likumpārkāpējus izdevies no liesmojošā auto izvilkt.
Rīgas Galvenās policijas pārvaldes preses centrā BNS informēja, ka policija plkst.5.03 saņēmusi informāciju par "Renault Megane" taksometra nolaupīšanu Ķengaragā, Lokomotīves ielā 68. Vadītājs policijai stāstījis, ka pie viņa pienākuši divi vīrieši un, piedraudot ar nazi, "palūguši" izkāpt, bet pēc tam ar nolaupīto auto devušies centra virzienā.

Nolaupīto auto pamanījusi ceļu policijas specrota, kas sākusi pakaļdzīšanos un pavēlējuši laupītājiem apturēt auto. Tā kā abi vīrieši nav pakļāvušies policijas prasībām, likumsargi raidījuši trīs brīdinājuma šāvienus. Visubeidzot pie stūres esošais likumpārkāpējs nav novaldījis stūri, auto Lauvas un Kalna ielu krustojumā ietriecies apgaismes stabā un aizdedzies.

Spēkrats pilnībā sadedzis, pirms notikuma vietā ieradušies ugunsdzēsēji, taču policistiem izdevies no liesmojošā auto izvilkt abus laupītājus, viņi nogādāti slimnīcā. Policija informēja, ka abi jau agrāk nonākuši policijas redzeslokā, 1984.gadā dzimušais Sergejs iepriekš bijis tiesāts un saņēmis nosacītu divu gadu cietumsodu, bet 1964.gadā dzimušais Valērijs sodīts vairākkārt.

Ierosināta krimināllieta par laupīšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās. Krimināllikums par šo noziegumu paredz brīvības atņemšanu uz laiku no sešiem līdz divpadsmit gadiem, konfiscējot mantu un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!