Naktī no sestdienas un svētdienu uz Latvijas un Krievijas robežas tika aizturēts autobuss "Ecolines", kas brauca no Sanktpēterburgas uz Rīgu, jo autobusā pārbaudes laikā tika atrastas apmēram desmit kontrabandas ikonas.
Viens no šī autobusa pasažieriem pastāstīja, ka autobusam un tā šoferiem tika liegts turpināt ceļu uz Rīgu. Savukārt pasažieri tika iztaujāti līdz pat pulksten 5:00 rītā, visiem bija jāraksta arī rakstiski paskaidrojumi par autobusā atrastajām ikonām.

Kā apgalvoja pasažieris, "Ecolines" citu autobusu pasažieru tālākai transportēšanai uz galvaspilsētu neatsūtīja, tāpēc pasažieri ar garām braucošām mašīnām paši centās nokļūt līdz Rēzeknei, no kurienes mēroja ceļu uz Rīgu ar iekšzemes satiksmes autobusu.

Preču zīme "Ecolines" pieder Latvijas kompānijai "Norma-A".

"Ecolines" autobusi iepriekš bijuši iesaistīti negadījumos. 2005. gadā "Ecolines" pasažieru autobuss, kas bija ceļā no Rīgas uz Maskavu, Aizkraukles rajona Pļaviņās ieslīdēja grāvī. Bet 2004. gada pēdējā dienā "Ecolines" autobuss iekļuva smagā avārijā, un uz šosejas Rīga-Rēzekne pie Stirnienes gāja bojā deviņi cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!