Foto: LETA

Sestdien Jelgavas novada Elejas pagastā, automašīnai ietriecoties kokā, gājusi bojā 60 gadus veca sieviete, bet vēl kāda 61 gadu veca sieviete cietusi, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Ilze Bukša.

Valsts policijas preses pārstāve Ance Rozīte pastāstīja, ka negadījums noticis neilgi pēc plkst.17, kad 1976. gadā dzimis vīrietis nav ticis galā ar mikroautobusa "Volkswagen Transporter" vadību, nobraucis no ceļa un ietriecies kokā. Notikuma vietā gājusi bojā 1951. gadā dzimusi pasažiere, bet 1954. gadā dzimusi pasažiere ar dažādām traumām nogādāta slimnīcā.

Pēc Bukšas stāstītā, cietusī negadījumā guvusi galvas traumu un rokas lūzumu.

Tikmēr Zemgalē uz zemes atrasts guļam kāds 40 gadus vecs vīrietis, kurš pēc pamodināšanas aizgājis uz upi. No tās viņš ticis izvilkts, taču vīrietim, kurš ūdenī sabijis ilgu laiku, mediķi konstatējuši ķermeņa atdzišanu, kura sākusies jau tad, kad cietušais kādu laiku gulējis uz zemes.

Savukārt Kurzemē kāds 46 gadus vecs vīrietis nogādāts slimnīcā pēc tam, kad, strādājot ar ripzāģi, iezāģējis sev plaukstā.

Tikmēr Latgalē kāds 26 vecs vīrietis pirtī sajaucis ūdens traukus un uzlējis sev virsū karstu ūdeni. Cietušais nogādāts slimnīcā ar ķermeņa apdegumiem.

Rīgā kāda 34 veca sieviete, smēķējot uz palodzes, izkritusi pa otrā stāva logu. Cietušajai konstatēta muguras skriemeļu trauma un viņa nogādāta slimnīcā.

Savukārt Pierīgā divi cilvēki nogādāti slimnīcā ar iespējamu saindēšanos pēc krāsns kurināšanas. Viņi mediķiem sūdzējušies, ka vairākas stundas pēc krāsns kurināšanas sajutuši reiboņus, sliktu dūšu un vemšanu. Ārsti konstatējuši iespējamu saindēšanos ar tvana gāzi.

Kopumā NMPD mediķi aizvadītajā diennaktī devušies uz 1212 izsaukumiem, no tiem 198 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām un negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!