Prokuratūra nodevusi Rīgas apgabaltiesai krimināllietu pret bijušo žurnālistu un par izspiešanu tiesāto Alekseju Burē, kurš apsūdzēts par zagtu automašīnu pārdošanu atpakaļ bijušajiem īpašniekiem.
Burē apsūdzēts pēc kriminālkodeksa panta par izspiešanu organizētā grupā, pielietojot vardarbību. Par šādu noziegumu vainīgajam draud brīvības atņemšana no astoņiem līdz 15 gadiem ar mantas konfiskāciju.

Burē par šāda veida noziegumiem tika aizturēts vairākkārt pērnā gada sākumā. Sākotnēji ar krimināllietu nodarbojās Latgales priekšpilsētas prokuratūra, jo tā bija ierosināta par zagtas mantas pārdošanu.

Tomēr vēlāk apsūdzību pārkvalificēja uz izspiešanu un nodeva Rīgas tiesas apgabala prokuratūrai. Prokuroru Antonu Butānu, kurš sākumā izmeklēja lietu un vilcinājās ar jaunas apsūdzības uzrādīšanu, par nolaidību atbrīvoja no amata.

Burē kļuva plaši pazīstams 1994.gadā, kad apstaigāja laikrakstu redakcijas un piedāvāja reketam līdzīgus pakalpojumus, proti, redakcijas automašīnu apsardzi apmaiņā pret bezmaksas reklāmu. Tika piedāvāta arī Ivana Haritonova firmas "Amstrig" reklāma.

1995.gadā Burē tika notiesāts par izspiešanu. Spriedums paredzēja 8,5 gadus ieslodzījuma, taču vēlāk tika atcelts. Papildizmeklēšanā jauni pierādījumi netika gūti un lietu izbeidza pierādījumu trūkuma dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!