Foto: Publicitātes foto

Sestdien, 12. martā, Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirknī tika saņemta informācija, ka ir sabojāti kāda privātīpašuma vārti un vainīgā persona no notikuma vietas aizbraukusi. Vēlāk negadījuma vietā ieradās vīrietis, kurš likumsargiem atzinās izdarītajā pārkāpumā, kā arī tika konstatēts, ka viņš pie stūres ir sēdies, būdams alkohola reibumā.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldē, par dažādiem likumpārkāpumiem policijā tika sākti četri administratīvie procesi.

Aizvadītās nedēļas nogalē ceturksni pēc pusnakts Jēkabpils novada Kūku pagastā kādas privātmājas saimnieks pamanīja, ka viņa īpašuma pagalmā iebrauc transportlīdzeklis "Mercedes-Benz Sprinter", veicot neapdomīgus manevrus, sabojā vārtus un aizbrauc no notikuma vietas.

Vīrietis esot sazinājies ar policiju, un likumsargi ieradušies norādītajā adresē.

Kamēr policisti veica notikuma vietas apskati, viņi pamanīja, ka netālu apstājas automašīna "Mercedes-Benz Sprinter", kuras vadītāju mājas saimnieks atpazina un norādīja, ka viņš esot tā pati persona, kura izraisījusi ceļu satiksmes negadījumu un sabojājusi viņa sētas vārtus.

Pārbaudes laikā 1968. gadā dzimušais vīrietis atzina, ka viņš, vadot transportlīdzekli "Mercedes-Benz Sprinter", esot sabojājis vārtus un atstājis notikuma vietu, par notikušo neziņojot policijai.

Likumsargiem esot radušās aizdomas, ka autovadītājs atrodas alkohola reibumā, tāpēc tika veikta alkohola pārbaude izelpā uz vietas. Mērījums uzrādījis 2,26 promiles. Tāpat tika konstatēts, ka automašīnai nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana.

Par tāda transportlīdzekļa izmantošanu ceļu satiksmē, par kuru nav veikta tā īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātā apdrošināšana, vīrietim piemērots naudas sods 85 eiro apmērā, savukārt par ceļu satiksmes negadījuma vietas atstāšanu pēc ceļu satiksmes negadījuma ir piemērots naudas sods 70 eiro, kā arī aizliegums izmantot transportlīdzekļa vadīšanas tiesības trīs mēnešus.

Policijā norāda, ka gala lēmums par automašīnas vadīšanu, esot alkohola reibumā, vēl nav pieņemts. Atbilstoši Ceļu satiksmes likuma 62. panta ceturtajai daļai, par transportlīdzekļa vadīšanu, ja izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,5 promiles, transportlīdzekļa vadītājam piemēro naudas sodu no 1200 līdz 2000 eiro un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz pieciem gadiem.

Saskaņā ar Ceļu satiksmes likuma 19. panta trešo daļu, ceļu satiksmes dalībniekiem un citām personām jārīkojas tā, lai neradītu satiksmei bīstamas vai satiksmi traucējošas situācijas un nenodarītu zaudējumus. Šajā gadījumā likumsargi nolēma autovadītājam par nepamatotu nobraukšanu no ceļa braucamās daļas un satiksmes drošības apdraudēšanu izteikt brīdinājumu.

Valsts policija atkārtoti aicina ikvienu transportlīdzekļa vadītāju atcerēties, ka sēšanās pie stūres, esot alkohola reibumā, kā arī citu ceļu satiksmes noteikumu prasību neievērošana ir bīstama ne tikai pašam transportlīdzekļa vadītājam, bet arī citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, un pārgalvībai var būt traģiskas sekas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!