Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Rīgas pašvaldības policija 5. janvārī aizturējusi kādu autovadītāju, kurš bez tiesībām vadījis transportlīdzekli, bet pēc apturēšanas arī uzdevies par citu personu.

Pašvaldības policijā portālu "Delfi" informēja, ka 5. janvāra rītā policisti Dārzciemā ievērojuši kādu "Audi" markas automašīnu, kas nepārliecinoši piedalījusies ceļu satiksmē. Aizdomās, ka autovadītājs varētu būt lietojis grādīgos dzērienus, nolemts transportlīdzekli apturēt. Izmantojot gaismas un skaņas signālus, dots rīkojums vadītājam apstāties, ko viņš uzreiz arī izpildījis.

Uzsākot sarunu, nekas nav liecinājis, ka vadītājs būtu alkohola reibumā. Ņemot vērā, ka vīrietim līdzi nebija ne personu apliecinošu dokumentu, ne vadītāja apliecības, viņš lūgts nosaukt personas datus mutiski. Autovadītājs raiti nosauca gan vārdu un uzvārdu, gan arī personas koda abas puses.

Kad likumsargs apskatīja datu bāzēs redzamo fotogrāfiju, viņam radušās aizdomas, ka vīrietis nosaucis kādas citas personas datus. Līdz ar to uzdoti papildu jautājumi par pēdējām deklarētajām dzīvesvietām, uz ko vīrietis spēja nosaukt vien apkaimes.

Policists lūdzis nosaukt arī sievas un meitas vārdu, taču pārbaudāmais nespēja izdarīt arī to. Uzreiz pēc tam viņš informēts par atbildību, kas paredzēta uzdodoties par citu personu. Pēc atkārtota aicinājuma nosaukt savus datus, viņš nosaucis citu vārdu, uzvārdu un personas kodu.

Drīz vien atklājies arī identitātes slēpšanas iemesls – vīrietim nebija autovadīšanas tiesības.

Saistībā ar ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumu izsaukti Valsts policijas darbinieki, kuri pārņēmuši darbu notikuma vietā.

Rīgas pašvaldības policija atgādina, ka papildus braukšanai bez tiesībām par savas identitātes slēpšanu, sniedzot valsts institūcijai nepatiesas ziņas par saviem personas datiem, uzliek naudas sodu līdz 350 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!