Piektdien, pulksten 11.15 Limbažos, Krišjāņa Barona (jaunais pilsētas apvedceļš) un Burtnieku ielas krustojumā sadūrās "Audi 80" un "Opel Vectra". Negadījumā cieta septiņi cilvēki, tostarp trīs nepilngadīgie, jaunākā - četrgadīga meitenīte, ziņo laikraksts "Auseklis".
"Audi" vadītājs brauca no pienotavas puses pa mazāksvarīgo Burtnieku ielu, bet nepalaida garām pa galveno ceļu braucošo "Opel". Ir uzsākts kriminālprocess par satiksmes negadījuma izraisīšanu, kurā cietušie guvuši miesas bojājumus. Izmeklēšana noskaidros, kurš sēdējis pie "Audi" stūres, kādas pakāpes traumas guvuši cietušie, kā arī - vai vainīgais autovadītājs nebija lietojis alkoholu.

Limbažu rajona policijas pārvaldes ceļu policijas priekšnieks Smilga atzīst, ka sabiedrība ļoti uzmanīgi seko Iekšlietu ministrijas darbinieku rīcībai un viņam nav slēpjams, ka pie "Opel" stūres sēdēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbinieks, pārbaudē konstatēts, ka viņš nebija dzēris.

Kopš jaunais apvads nodots ekspluatācijā un tam dots galvenā ceļa statuss, šajā krustojumā notikušas divas avārijas. Kā iemesls tiek minēts šoferu ieradums, ka līdz šim galvenais ceļš bija Burtnieku iela. Varbūt braucēji nav pieraduši, ka arī mazāknozīmīga iela (Burtnieku) ir labā stāvoklī, un domā - ja reiz labs ceļš, tad - galvenais. Ceļu policijas priekšnieks neuzskata, ka patlaban šajā krustojumā kaut kas būtu jāmaina, piemēram, jāuzliek zīme "Stop".

"Ja reiz autovadītāji skaita vārnas gaisā, nevis skatās uz ceļa zīmēm, tad tas neko nemainīs," stāsta Smilga. Tomēr viņš aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un, arī pa zināmu ceļu braucot, sekot ceļa zīmēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!